Bitcoin neemt horde 1 biljoen marktkapitalisisatie

20-02-2021

Op 19 februari heeft Bitcoin de belangrijke horde van 1 biljoen US Dollar Marktkapitalisatie genomen. Gelijktijdig werd de mijlpaal van een koers van 55.000 USD bereikt. Goud heeft een marktkapitalisatie van 9 tot 10 biljoen.

Marktkapitalisatie Bitcoin

Bitcoin won deze wek maar liefst 14% en over de afgelopen maand 70%. Aankondigingen van bedrijven als Tesla, Mastercard en BNY Mellon hebben daaraan bijgedragen. Ethereum heft gelijktijdig de mijlpaal van 2000 USD doorbroken. Alle cryptomunten samen zijn nu goed voor $1,7 biljoen.

“Als je echt in Bitcoin gelooft als Store of Value, dan is er nog veel stijging mogelijk”, aldus John Wu, president van AVA Labs (Avalanche), een open-source platform voor financiële blockchain-oplossingen. “Kijken we naar goud met zijn marktkapitalisatie van $9 tot $10 biljoen, dan weet je dat zelfs als bitcoin maar de helft daarvan bereikt, dat je altijd nog 4X omhoog gaat, dus naar $200.000. Ik kan dus niet zeggen wanneer deze stijging gaat stoppen."

"Een volgende horde voor Bitcoin is om Alphabet Inc in te halen en die zit momenteel op $1,431 biljoen", aldus Jacob Skaaning, portfolio manager van het crypto hedge fund ARK36. “Er zullen nog grote koersschommelingen zijn maar ik ben erg bullish en ik geloof dat de trend naar boven voorlopig aanhoudt."

Heb jij al bitcoin gekocht?