Bitcoin is de 7e belangrijkste munt!

07-12-2020

De marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) is in 2020 flink gegroeid. Momenteel is de marktwaarde van Bitcoin zo'n 360 miljard dollar. Volgens de gegevens van Willy Woo behoort Bitcoin tot de top 10 valuta's in de wereld met een beter rendement dan olie, aandelen, opkomende valuta, vastgoedmarkten en goud. In vergelijking met de belangrijkste valuta's in de wereld staat Bitcoin op een 7de positie:

  1. Amerikaanse dollar: $4,9 biljoen
  2. Euro: $1,7 biljoen
  3. Chinese renminbi: $1,2 biljoen
  4. Japanse yen: $1 biljoen
  5. Zwitserse frank: $0,8 biljoen
  6. Indiase roepie: $0,6 biljoen
  7. BTC $0,36 biljoen

Bitcoin hoeft maar in marktwaarde te verdubbelen om de positie van de Indiase roepie over te nemen. Wanneer Bitcoin $ 1 biljoen zal bereiken zal het de machtigste valuta's onder druk zetten. Al deze valuta's zijn fiat-valuta's die door een centrale bank worden beheerd en digitaal in ongelimiteerde kwantiteiten worden uitgegeven.

undefined || ''

Bitcoin wordt niet beheerd door centrale bankiers, maar door een decentraal protocol op basis van gedistribueerde computerwetenschappen, wiskunde, cryptografie en onbreekbare nummers. Bitcoins zijn strikt eindig en gelimiteerd tot 21 miljoen eenheden. Bitcoin heeft de potentie om dé wereldreservemunt te worden aangezien het als politiek neutraal decentraal hard geldsysteem beter werkt dan de dollar als wereldreservemunt.

Echter, zo ver zijn we nog niet. Bitcoin's adoptie is nog niet eens echt begonnen: