Bitcoin ETF prijzenoorlog, BlackRock verlaagt haar beheertarief

10-01-2024

Bitcoin ETF prijzenoorlog! In de aanloop naar de goedkeuring van een Bitcoin Exchange-Traded Fund, zijn de verschillende fondsen al in een prijzenoorlog terechtgekomen.

BlackRock, een van de grootste spelers in deze sector, heeft zojuist een significante verlaging van de beheersvergoeding voor zijn voorgestelde spot Bitcoin ETF aangekondigd. Volgens een recent bijgewerkte S1-aanvraagdossier heeft BlackRock de vergoeding verlaagd tot slechts 0,25%. Bovendien biedt het bedrijf een promotietarief van 0,12% voor de eerste $5 miljard aan activa of de eerste twaalf maanden.

Deze stap van BlackRock maakt deel uit van een intensiverende concurrentiestrijd binnen de sector, waarbij verschillende vermogensbeheerders deze week hun tarieven hebben verlaagd. BlackRock had oorspronkelijk een tarief van 0,3% voorgesteld, maar verlaagde dit later. Ark Invest heeft ook aangekondigd dat het zijn tarief heeft bijgesteld naar 0,21%, waarbij Bitwise momenteel het laagste tarief heeft van 0,2%, volgens informatie van Bloomberg’s Eric Balchunas. Hieronder kun je de actuele tarieven zien, behalve die van BlackRock.

undefined || '' || '' || ''

Wanneer komt nu de echte goedkeuring?

Ondertussen wachten beleggers nog steeds op de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De sector verwacht een beslissing vóór donderdag 11 januari, aangezien meerdere vermogensbeheerders van plan zijn om vanaf die datum met de handel te starten.

De situatie heeft echter een onverwachte wending genomen na een incident op 9 januari, waarbij het Twitter-account van de SEC’s X-account naar verluidt gehackt werd. In een bericht werd ten onrechte beweerd dat de SEC al goedkeuring had verleend. Hoewel SEC-voorzitter Gary Gensler later de authenticiteit van het bericht heeft ontkend, zijn er nu zorgen dat dit incident zou kunnen leiden tot vertragingen in de goedkeuring van de ETF's, in afwachting van verder onderzoek. Tot op heden is er geen officiële bevestiging over mogelijke vertragingen in het besluitvormingsproces. Volgens Eric Balchunas staan de seinen op groen!

JUST IN: Cboe geeft haar goedkeuring om de volgende Bitcoin Spot ETFs op haar exchange te noteren, wacht nu op de goedkeuring van de SEC. De ETF´s van de volgende aanbieders zijn al genoteerd: VanEck, Fidelity, Franklin, ArkInvest en Invesco Galaxy.

Andere actuele nieuwsberichten:

Finst lanceert Auto Invest feature!

Bitvavo Jaarrekening 2022 toont winstdaling!

Bron: Reuters.com