Wat is Finst Auto Invest, wat zijn de voor- en nadelen?

09-01-2024

Finst heeft een Auto Invest functie gelanceerd. Wat betekent Auto Invest bij Finst? Waarom is dit een interessante nieuwe manier om te beleggen in bitcoin en crypto in het algemeen?

Auto Invest bij Finst gaat om het inrichten van automatische crypto-beleggingsplannen met de mogelijkheid tot directe overboeking naar een externe wallet. Auto Invest bij Finst gaat om het vereenvoudigen en optimaliseren van het investeren in crypto. Het gaat om de implementatie van een zogenaamde DCA-beleggingsstrategie ofwel het het periodiek kopen van cryptocurrencies. Het is een bekend model bij aandelenbeleggers, vooral vanwege de voordelen zoals het spreiden van de gemiddelde aankoopprijs over tijd, bekend als 'Dollar Cost Averaging' (DCA).

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij Finst Auto Invest?

  • 'Auto Invest', stelt gebruikers in staat om automatisch en periodiek te investeren in meer dan 100 munten en 7 cryptobundels. Dit neemt zorgen over markttiming weg, aangezien investeerders door regelmatige investeringen kopen tegen een gemiddelde prijs, wat hen minder afhankelijk maakt van marktvolatiliteit. Voor het eerst kunnen investeerders via dit plan hun gekochte crypto's automatisch naar hun eigen externe wallet versturen na elke investering.
  • 'Auto Invest' elimineert FOMO (Fear Of Missing Out) en emotioneel handelen door volledig geautomatiseerde wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse aankopen aan te bieden, wat bijdraagt aan een lange termijn beleggingsstrategie. Gecombineerd met regelmatige stortingen, verwijdert Auto Invest handmatige stappen uit het investeringsproces, wat veel tijd bespaart.
  • Auto Invest is beschikbaar vanaf €10 zonder extra kosten, afgezien van de transactiekosten van 0,15% per transactie, de laagste in Nederland.

Wat maakt Auto Invest bij Finst bijzonder?

Een onderscheidende eigenschap van Finst's cryptobeleggingsplan is de optie om de aangekochte crypto automatisch in een externe wallet te laten overboeken na elke aankoop. Hoewel recente audits bewijzen dat Finst de activa van haar klanten veilig beheert, biedt deze functionaliteit extra flexibiliteit aan investeerders die hun cryptocurrencies zelf willen opslaan.

Finst Auto Invest in de crypto bundels

Auto Invest en Finst's bundels vormen een perfecte combinatie. Investeerders kunnen kiezen uit het volledige aanbod van 100+ digitale valuta's of uit één van de zeven beschikbare cryptobundels op het platform. Met Finst's Crypto Bundels kunnen beleggers met één klik een combinatie van de grootste cryptocurrencies kopen en verkopen, met maandelijkse automatische herbalancering. De bundels omvatten de top 10 of top 25 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie of sectorspecifieke bundels, zoals een Groene Bundel met milieuvriendelijke munten. Een investeringsplan in een Crypto Bundel combineert de voordelen van Dollar Cost Averaging met automatische diversificatie, waardoor crypto-investeerders niet meer hoeven te kiezen hoe, wat en wanneer ze kopen.

Wat is Finst ook al weer?

Finst, een in Amsterdam gevestigde crypto-exchange en een van de top vijf exchanges in de Benelux qua handelsvolume. Finst is een belangrijke nieuwe concurrent voor Bitvavo. Finst tracht door het bedien van een handige en gemakkelijk te gebruiken handelsapp marktaandeel van Bitvavo af te pakken en verder de Europese markt te veroveren. Auto Invest markeert het einde van het eerste hoofdstuk van Finst's missie om langetermijnbeleggers te helpen tijd te besparen en hen een bredere blootstelling aan de cryptomarkt te bieden. De exchange biedt diensten zoals cryptobundels, staking zonder lock-up periodes en Auto Invest. Voor meer informatie: bezoek Finst.

Gerelateerde artikelen: