Robinhood app geeft klanten direct toegang tot de Bitcoin ETF handel

12-01-2024

Robinhood, een populair handelsappje onder vooral jongeren in de Verenigde Staten, heeft zijn investeringsmogelijkheden uitgebreid door spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) handel aan te bieden voor haar Amerikaanse klanten.

Robinhood handelt snel in roerige eerste handelsdagen

De recente goedkeuring van 11 Bitcoin ETF's door de Securities and Exchange Commission (SEC) is een historische gebeurtenis. Het begon met een valse start (SEC X Hack) en een tweetal hectische eerste dagen waar voor 7.8 miljard dollar in aandelen werd verhandeld, maar de koers toch daalde. Vooral de klanten van het herstructureerde Grayscale fonds, zagen de goedkeuring van deze EFT als een kans om uit te stappen of over te stappen naar een goedkopere aanbieder. In de Bitcoin ETF prijzenoorlog in aanloop van de goedkeuring kwam Grayscale het slechts uit de bus.

Verder is afwikkelen van een ETF positie alleen in dollars mogelijk. Eerst moeten de aandelen worden verkocht, daarna de onderliggende bitcoin, vervolgens kunnen de dollars op de rekening worden gestort om eventueel weer in te leggen in een andere Bitcoin ETF.

Ongeacht de roerige start, heeft de Robinhood app haar gebruikers al vanaf 11 januari in staat gesteld om alle spot Bitcoin ETF's te kopen en verkopen, met de verdere flexibiliteit voor directe Bitcoin-aankopen. Een duidelijk teken dat Robinhood met de tijd meegaat en niet zoals Vanguard haar klanten ontzegde van toegang.

Het platform benadrukt zijn toewijding aan het aanbieden van de laagste gemiddelde kosten voor de aandelen, ETF en crypto-handel. Met meer dan 23 miljoen Net Cumulative Funded Accounts gerapporteerd, hoopt Robinhood een breder klantenbestand aan te trekken met deze strategische zet.

CEO Robinhood: Bitcoin ETF overbrugt kloof tussen crypto en TradFi

Vlad Tenev, CEO en medeoprichter van Robinhood. Tenev beschouwt de goedkeuring van Bitcoin ETFs als een belangrijke mijlpaal in het overbruggen van de kloof tussen crypto en traditionele financiën. Hij verwacht verbeterde duidelijkheid, verbeterd risicobeheer en toegenomen beleggingsmogelijkheden voor de klanten van Robinhood. Hieronder kun je zijn aankondiging op X lezen:


Steve Quirk, Chief Brokerage Officer bij Robinhood, benadrukte het platform's toewijding aan het uitbreiden van de toegang tot de markt en het aanbieden van keuzemogelijkheden aan klanten. Hij verklaarde: "Het verschaffen van uitgebreide toegang tot financiële markten en het vergroten van de keuzemogelijkheden voor klanten staan centraal in de missie van Robinhood."

Johann Kerbrat, Algemeen Directeur van Robinhood Crypto, uitte optimisme over de evoluerende rol van crypto in de financiële sector. Hij verklaarde: "Wij geloven dat crypto het financiële raamwerk van de toekomst is en dat verhoogde toegang tot Bitcoin via ETF's goed is voor de industrie."

Bron: Robinhood Blog

Leestip: waar kan ik het beste bitcoin kopen?