Bitcoin versus de Dollar?

06-04-2021

De directeur van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft op 4 april 2021 een goede Keynote gehouden over Bitcoin versus de Dollar gedurende de online MIT Bitcoin Expo Conference van 2021. Hierin bracht hij een aantal zaken aan het licht als het gaat om de discussie over of Bitcoin concurreert met de Amerikaanse Dollar.

Niet BTC versus Dollar, maar de Dollar en BTC

Er zijn immers stemmen binnen de Amerikaanse politiek die bitcoin willen verbieden (waaronder Bradley Sherman) omdat het de positie dollar ondermijnt en dat de adoptie van bitcoin niet patriottisch zou zijn. Michael Saylor gaf hierop aan dat we nu getuigen zijn van een paradigmatische verschuiving op het gebied van digitale financiën en technologie; waarbij juist bitcoin moet worden geadopteerd door het Amerikaanse bedrijfsleven en bankwezen om een antwoord te kunnen bieden ten aanzien van de oprukkende digitale Chinese Yuan. De adoptie van Bitcoin in combinatie van het gebruik van de Amerikaanse Dollar zal voor de vele landen die kampen met een valutacrisis een uitkomst kunnen bieden. Als dit niet gebeurt zal de invloed van de Verenigde Staten verder op het wereld toneel afnemen ten gunste van vooral China die voorop loopt op het gebied van de implementatie van digitale valuta (CBDC's) en digitale activa.

Het gaat om een verbond tussen Bitcoin en de Amerikaanse Dollar binnen een wereld die voorgoed aan het veranderen is. Het niet adopteren van bitcoin zal grote geopolitieke implicaties hebben. Hieronder kun je hem zelf aan het woord zien:

BTC & USD als oplossing voor het Triffen Dilemma

De gretige manier waarop Michael bitcoin koopt en zelfs dollars leent met zijn beursgenoteerde bedrijf om meer bitcoin te kopen, kan als een speculatieve aanval op de dollar worden beschouwd.

Echter, is het te verwachten dat de Amerikaanse inlichtingendiensten en de geopolitieke strategen weten dat de oplossing van het Triffen Dilemma de adoptie inhoudt van een neutrale globale reservemunt, die verder niet onder invloed staat van China en Rusland. Het SDR-systeem van het IMF kan als een politieke slangenkuil worden beschouwd. Verder is de handhaving van de Amerikaanse Dollar als de wereldreservemunt in het huidige eurodollar systeem vorm niet alleen slecht voor andere landen; maar vooral nu desastreus voor de economie van de Verenigde Staten zelf.

Het is niet uit de sluiten dat Michael Saylor met goedkeuring van de CIA opereert. Michael Saylor is opgegroeid op verschillende Amerikaanse luchtmachtbasissen aangezien zijn vader als Chief Master Sergeant bij de Amerikaanse luchtmacht werkte. Michael wilde zelf een astronaut of straaljagerpiloot worden. Hij is met behulp van een Air Force ROTC beurs bij de MIT afgestudeerd in de lucht- en ruimtevaartkunde. Michael heeft een sterke militaire achtergrond, maar kon door een diagnose niet zijn veel belovende militaire carrière niet voortzetten.

Het koppelen van de Amerikaanse Dollar aan Bitcoin in plaats van een IMF SDR-systeem is een mogelijke oplossing voor het Triffen Dilemma waarbij de Verenigde Staten niet te veel aan wereldmacht zal inboeten.

Heb je al bitcoin gekocht? Leer hier alles over het kopen van bitcoin: