Wanneer zal Microstrategy bitcoin verkopen?

30-03-2021

We willen onze lezers wijzen op een prachtige repliek van Micheal Saylor op een vraag die Laura Shin aan hem stelde. Laura Shin is de host van de Unchained Podcast en tijdens een recente interview met de CEO van Microstrategy, Michael Saylor, stelde ze de volgende vraag (geparafraseerd door redactie):

Op welk moment zal MicroStrategy een gedeelte van de bitcoin verkopen om winst te pakken als een hedge tegen een mogelijke 80 % marktcorrectie?

MicroStrategy heeft gedurende 2020 en 2021 meer dan 90.000 BTC van de markt afgehaald. De vraag is vanuit een risicobeheer- en handelaarsperspectief begrijpelijk, maar vanuit het standpunt van Michael Saylor bijna als een belediging te beschouwen. Hij wordt zichtbaar geïrriteerd door de vraag. Zijn antwoord spreekt dan ook boekdelen en zal waarschijnlijk in de financiële geschiedenisboeken terechtkomen:

Het moge duidelijk zijn, volgens Michael Saylor zal Microstrategy niet en nooit te nimmer bitcoin verkopen. Bitcoin is immers sound money en technologisch gezien een superieure activaklasse ten aanzien van de dollar, de euro, de peso en andere fiat-valuta; ook in vergelijking met een aandelen, goud, zilver en alles wat je ook maar kunt verzinnen om te kopen.

Hieronder kun je de complete interview zien:

Heb jij al bitcoin gekocht?

Gerelateerde nieuwsberichten: