Bitvavo biedt Binance gebruikers een succesvolle overstapservice aan met mooie promoties!

11-07-2023

Binance vertrekt uit Nederland en Bitvavo biedt Binance gebruikers een overstapservice aan. In dit persbericht bespreken we de voordelen, vragen en verdere promoties m.b.t. de Bitvavo overstapservice voor Binance gebruikers.

Even ter verduidelijking: Binance verlaat Nederland aangezien ze niet de benodigde goedkeuring van de Nederlandse autoriteiten hebben verkregen om hun services aan Nederlandse gebruikers aan te bieden. Nederlandse gebruikers hebben tot 17 juli 2023 om aankopen, transacties of stortingen te doen op Binance. Hierna kunnen zij alleen nog assets opnemen. Binance roept gebruikers op om actie te ondernemen en hun digitale assets op te nemen van hun Binance account.

Bitvavo overstapservice voor Binance gebruikers is een succes!

Tienduizenden klanten kozen al voor Bitvavo. Als marktleider in Nederland, met meer dan 1 miljoen klanten, is Bitvavo een logische keuze. Tienduizenden klanten stapten al over in de afgelopen dagen. Gebruikers waarderen Bitvavo vanwege het uitgebreide en gebruiksvriendelijke platform, met 190+ digitale valuta, lage handelskosten van 0,03 - 0,25% en ondersteuning voor trading bots.

De instroom loopt nu al in de tientallen miljoenen en wordt dagelijks groter. Bitvavo verwacht dat het totaal aan stortingen van digitale assets op honderden miljoenen euro’s zal uitkomen.

De ontwikkeling dat klanten van handelsplatform wisselen, past in de bredere trend van consolidatie die Bitvavo verwacht in de komende jaren. Eerder nam Bitvavo het klantenbestand van de cryptobroker LiteBit over. Als geregistreerde crypto exchange en marktleider in de Benelux, profiteert het Amsterdamse handelsplatform Bitvavo van deze ontwikkelingen in de markt.

Tijdelijke promoties bij het overstappen naar Bitvavo

Bij het overstappen van Binance naar Bitvavo zijn er een aantal promoties actief:

  • Makkelijk overstappen & bonus tot €500 bij storten. Bitvavo biedt de klanten van Binance een eenvoudige overstapservice aan, waardoor zij veilig en makkelijk hun assets kunnen overzetten, via zowel web als app. De overstapservice is zo succesvol omdat je met Bitvavo (als één van de weinige partijen uit de markt) direct digitale valuta van Binance kunt overboeken. Binance klanten hoeven dus niet hun assets eerst te verkopen om deze vervolgens weer te kopen, met bijbehorende transactiekosten.
  • Naast de overstapservice loopt er op het moment ook nog een tijdelijke promotie met een bonus tot €500. Gebruikers die hun Binance activa bij Bitvavo storten, kunnen tot 10% APY ontvangen tot 31 juli, met een automatische betaling in euro’s op 15 augustus. Dit betekent dat je tot einde van deze maand tot bijna 1% rente krijgt over alle stortingen. Dit maakt het overzetten van je digitale valuta van Binance naar Bitvavo extra aantrekkelijk.
  • Nieuw bij Bitvavo? Dan handel je de eerste €10.000 zonder transactiekosten bij het openen van een rekening.

Voor meer informatie: bezoek Bitvavo en maak een rekening aan!

Tips bij het overstappen van Binance naar Bitvavo

Belangrijkste tips van de Bitvavo supportafdeling bij het maken van een overstap van Binance naar Bitvavo.

De supportafdeling van Bitvavo heeft voor klanten een speciale pagina opgezet met instructies hoe je digitale valuta kunt overboeken van Binance naar Bitvavo. Daarnaast bespreekt Kevin Stam, hoofd van de supportafdeling, hieronder de belangrijkste vragen die hij op basis van zijn ervaringen met klanten heeft opgesteld.

  • Welke digitale valuta kan ik direct overmaken naar Bitvavo? Bitvavo heeft momenteel meer dan 190 digitale valuta op het platform. Hier vind je welke assets je direct kunt storten: https://status.bitvavo.com/nl
  • Wat moet ik doen met de digitale valuta die niet worden aangeboden bij Bitvavo? Je kunt er voor kiezen om: ○ deze assets te verhandelen voor assets die wel beschikbaar zijn bij Bitvavo; ○ deze assets in eigen beheer te nemen; of ○ deze assets naar een andere exchange over te zetten.
  • Waar kan ik mijn wallet adres vinden bij Bitvavo? Je kunt het adres van je Bitvavo wallet vinden door op de digitale asset die je wilt storten te klikken en dan naar het tabje storten te gaan. Zie support pagina
  • Waar moet je goed op letten bij het storten/overzetten van je digitale assets? ○ Kies de juiste digitale asset: Controleer goed of je de juiste asset overmaakt naar het juiste wallet adres. Er zijn veel verschillende assets met soortgelijke afkortingen. Controleer altijd goed of je de juiste assets naar het juiste wallet adres stuurt van de juiste asset. ○ Gebruik het juiste adres en de juiste Memo/Tag: Digitale assets maak je altijd over naar een wallet adres, controleer altijd goed of het adres waar je heen wilt sturen gelijk is aan het adres waar de assets op wilt ontvangen. Doe dit door alle tekens van het wallet adres zorgvuldig te controleren. Controleer ook altijd of je een Memo/tag moet toevoegen, deze is nodig om te zorgen dat de overgemaakte assets aan het juiste account worden toegekend. Voorbeelden van digitale assets waarbij dit moet zijn: XRP, EOS, NEM, Steem en XLM.) ○ Gebruik het juiste netwerk: Veel digitale assets kun je versturen via verschillende netwerken. Controleer altijd goed welke netwerken Bitvavo ondersteund en dat je het wallet adres aanmaakt op het juiste netwerk. Zie hier een overzicht van netwerken ○ Belangrijkste tip: Test het storten altijd eerst met een klein bedrag om te controleren of de digitale assets goed aankomen in jouw Bitvavo wallet. Indien dit het geval is, kun je grotere bedragen overmaken
  • Hoe voorkom ik hoge kosten bij het overmaken van digitale assets naar Bitvavo? Om hoge kosten te voorkomen voor het verzenden van digitale assets kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een netwerk met lage transactiekosten, XRP is hier een voorbeeld van. Je kunt dit doen door eerst je verschillende assets bij de andere exchange te verkopen voor XRP, en vervolgens naar Bitvavo te versturen. Je kunt vervolgens deze digitale assets weer aankopen bij Bitvavo. Als je nog geen klant bent bij Bitvavo kun je nu tijdelijk bij het openen van een account de eerste €10.000 aankopen zonder transactiekosten. Hou er wel rekening mee dat beide exchanges transactiekosten rekenen voor het verhandelen en er eventueel prijsverschil kan optreden tijdens het omzetten.
  • Waarom zou ik nu mijn digitale assets overmaken? Het is verstandig om niet te lang te wachten met het overmaken van digitale assets omdat na 16 juli het niet meer mogelijk is assets te verhandelen op Binance. Hierdoor kunnen bepaalde assets die alleen op Binance verkrijgbaar zijn vast komen te staan. Daarnaast heeft Bitvavo nu een leuke promo voor zowel nieuwe als bestaande klanten waarbij ze 10% APY krijgen op hun stortingen t/m 31 juli, dit betekent dat je to einde van deze maand bijna 1% rente krijgt over alle stortingen (zie blog) Wil je graag hulp bij het overzetten van je digitale assets? Mocht je ondanks bovenstaande informatie toch nog vragen hebben over een overstap naar Bitvavo? Ons support team staat volledig ter beschikking om je te helpen met overstappen. Zie hiervoor de Bitvavo support pagina overzetten Binance.

Conclusie

De overstapservice van Bitvavo voor Binance klanten is een groot succes. Het overstappen van Binance naar Bitvavo is gemakkelijk en voordelig dankzij de promoties en natuurlijk de goed opgezette Bitvavo overstapservice voor Binance gebruikers. Voor meer informatie, maak een rekening aan en neem contact op met de klantenondersteuning van Bitvavo.

Klik hier om een Bitvavo rekening aan te maken

Bronnen: persberichten Bitvavo, Bitcoingids.com