Overstappen van Bitpanda naar Bitvavo? Waarom zou ik van Bitpanda overstappen naar Bitvavo?

31-01-2024

Waarom moet ik overstappen van Bitpanda naar Bitvavo? Het komt voor vele als een verassing. De Weense crypto exchange Bitpanda heeft bekendgemaakt dat het per 1 februari 2024 zijn diensten voor Nederlandse gebruikers zal beëindigen. Dit in verband met het regel-en wetgevingskader in Nederland.

Er was aanvankelijk wat verwarring of het emailbericht dat klanten ontvingen van Bitpanda wel juist of wellicht een phishing aanval was. In een statement op Reddit deelde Bitpanda support het volgende bericht:

Bitpanda is committed to its mission to cooperate and comply with the latest regulatory landscape as dictated by local regulators, which is why we have decided to offboard Dutch residents from our Broker platform.
If you have any questions concerning your individual account or circumstances, please reach out to our Support-Team directly, who will be happy to assist you.
Best regards, Team Bitpanda (Joseph)

Bitpanda heeft geen DNB registratie en opereert hierdoor niet volgens de wet in Nederland. Bitpanda verwijst haar Nederlandse klanten naar Bitvavo. Het is het beste dat Nederlandse klanten overstappen van Bitpanda naar Bitvavo.

Bitvavo streeft actief naar een soepele overgang voor voormalige Bitpanda-gebruikers in Nederland. Ze verstrekken duidelijke, stapsgewijze instructies om ervoor te zorgen dat de Bitpanda overstap naar Bitvavo gemakkelijk en veilig verloopt, wat getuigt van een sterke klantgerichtheid.

Het is belangrijk op te merken dat de overstap naar Bitvavo geen geautomatiseerd proces is. Gebruikers worden gevraagd om vanaf 1 februari enkele handmatige stappen te doorlopen, met een uiterlijke deadline van 26 februari voor het opnemen of overzetten van cryptovaluta van Bitpanda.

Deze Bitpanda aankondiging markeert een significante gebeurtenis in de Nederlandse cryptomarkt en benadrukt de toewijding van Bitvavo om een veilige en gereguleerde handelsomgeving te bieden aan de Nederlandse crypto-community.

Waarom zou ik van Bitpanda overstappen naar Bitvavo?

Bitvavo heeft een DNB-registratie en opereert een meer liquide crypto exchange en is in de praktijk een stuk goedkoper voor het verhandelen van bitcoin en andere crypto activa. Bitvavo heeft een uitstekende Nederlandstalige klantenondersteuning.

Om nieuwe klanten van Bitpanda te verwelkomen, heeft Bitvavo speciale aanbiedingen beschikbaar gesteld. Door een account te openen via de aangegeven knop HIER, betalen gebruikers over de eerste €10.000 geen handelskosten en ontvangen ze een welkomstbonus van €10.

Bitvavo, bekend als een gereguleerde en toekomstbestendige cryptobeurs, benadrukt met deze overname zijn toewijding aan veiligheid en naleving van regelgeving in de snel evoluerende cryptomarkt. Deze stap versterkt de positie van Bitvavo in Nederland en bevestigt hun rol als een van de belangrijke spelers in de Europese cryptosector. Voor meer informatie:

Waarom is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Gerelateerde artikelen: