Visa's bitcoin dienstverlening voor banken?

03-02-2021

Visa wil in het nieuwe digitale informatietijdperk relevant blijven en omarmt de eerder vergruisde cryptosector. Visa heeft een API-dienstverlening opgezet in samenwerking met Anchorage om andere banken in staat te stellen om haar klanten bitcoin en crypto assets te kunnen aanbieden.

Anchorage is de eerste nationale digitale activabank van de Verenigde Staten. Visa heeft een globaal betalingsnetwerk. Een technologische samenwerking tussen deze twee partijen kan andere banken eenvoudig in staat stellen om hun klanten een crypto-exchange en custody-diensten aan te bieden. Gebruikers van deelnemende banken kunnen verder ook de aangekochte crypto's opnemen naar de eigen crypto wallet.

Visa ontwikkelt hiervoor een apart softwareprogramma. Het wordt op dit moment getest bij de First Boulevard bank in Kansas. Visa's strategie is om te werken met beurzen en wallet providers om gebruikers in staat te stellen om cryptovaluta te kopen met hun Visa-inloggegevens en verder direct te gebruiken bij de aankoop van diensten en producten in fiatvaluta bij een van de 70 miljoen verkopers waar Visa wereldwijd wordt geaccepteerd. Inderdaad, de Visabetaalkaart wordt uiteindelijk gewoon een VISA-cryptobetaalkaart.

Voor meer informatie:

Bron: CoinDesk

Bitvavo Amsterdam