Jesse Powell van Kraken over mogelijke beursgang

15-04-2021

Jesse Powell de directeur van Kraken heeft zich in een recent interview met CNBC uitgelaten over een mogelijke beursgang in de loop van volgend jaar.

Kraken behoort tot de belangrijkste crypto exchanges ter wereld en heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd. De exchange is sinds haar oprichting nog nooit gehackt geworden. Verder beschikt Kraken over een Wyoming banklicentie. De beurs heeft veel potentie voor verdere groei. Na de publicatie van indrukwekkende kwartaalcijfers en de beursgang van Coinbase, wordt er natuurlijk gespeculeerd over wanneer Kraken ook naar de beurs zal gaan.

Hoewel Jesse Powell dit mogelijk voorziet gebeuren in de loop van volgend jaar, geeft hij wel een kanttekening aan. Mogelijke nieuwe crypto-regelgeving moet innovatie versterken en niet de mogelijkheden van het bedrijf beperken. De internationale concurrentie is groot en Jesse Powell overweegt zelfs de Verenigde Staten te verlaten, mocht de regelgeving het bedrijf schaden vis-a-vis de internationale concurrentie.

Jesse geeft verder aan dat Bitcoin niet of nauwelijks wordt gebruikt voor het witwassen van geld. Bitcoin als een nieuwe monetaire technologie moet worden gebruikt voor verdere innovatie en de versterking van de positie van de Verenigde Staten in relatie tot China. China loopt voorop als het gaat om de adoptie van blockchain technologie en digitaal centrale bankengeld. Dit zal de verdere internationalisering van de Chinese Yuan versnellen. De wens om bitcoin te integreren in het financiële systeem van de Verenigde Staten is ook eloquent verwoord door de beroemde historicus Niall Ferguson.

Hieronder kun je Jesse Powell aan het woord zien:

Wat is het beste alternatief voor Kraken?

Nederlanders hebben geluk. Bitvavo in Amsterdam kan worden beschouwd als de Coinbase van Nederland, maar dan met de lage fees van Kraken. Kraken rekent vele lagere fees dan Coinbase, maar is niet zo gebruiksvriendelijk. Coinbase is duur in gebruik, maar zeer gebruikersvriendelijk. Bitvavo is zowel gebruiksvriendelijk als goedkoop voor wie dan ook. Voor meer informatie: