Wat is Coinmerce Capital? Zal ik instappen in deze Coinmerce cryptofondsen?

30-05-2024

Coinmerce Capital is een nieuwe bedrijfsactiviteit van Coinmerce: het aanbieden van AFM gereguleerde cryptofondsen. Dit is mogelijk door de overname van Het oudste crypto-investeringsfonds van Nederland, Icoinic. Na de overname door Coinmerce gaat Icoinic nu verder onder de naam Coinmerce Capital. Dit crypto-investeringsfonds van Nederland werd opgericht in 2017 met als doel crypto toegankelijker te maken voor vermogende beleggers. In maart werd aangekondigd dat Icoinic en Coinmerce de krachten zouden bundelen om zowel particuliere, retail- als institutionele klanten te bedienen als makelaars- en vermogensbeheerbedrijf. Na volledige integratie zal Icoinic doorgaan als Coinmerce Capital.

Sterke Positie in de Nederlandse Cryptomarkt

Als oudste crypto fonds stond Icoinic bekend om zijn sterke positie in de Nederlandse cryptomarkt. Met meerdere investeringsfondsen die verschillende risicoprofielen bieden, konden klanten zelf kiezen in welk fonds zij wilden investeren. Met de overgang naar het grotere team van Coinmerce zegt de crypto vermogensbeheerder dat ze de fondsen aanzienlijk kunnen uitbreiden en optimaliseren. "Onze missie is om crypto-investeringen zo toegankelijk mogelijk te maken," zegt Jaap de Bruijn, CEO van Coinmerce. "We streven ernaar om de instapdrempel van €100.000 snel te verlagen, zodat zelfs onze makelaarsklanten kunnen deelnemen aan cryptofondsen."

Coinmerce Capital - Unieke Propositie

Dankzij de unieke combinatie van makelaarsdiensten en fondsbeheer is Coinmerce Capital de enige partij die haar klanten flexibele handels- en investeringsopties in crypto kan bieden. Beleggers kunnen de investeringsmethode kiezen die het beste bij hen past; zelf crypto kopen en verkopen of deelnemen aan een beheerd cryptofonds voor een langere periode, allemaal binnen hetzelfde bedrijf. Coinmerce Capital beschikt over twee fondsen:

Het Coinmerce Capital Pillar Fund

Het Pillar Fund staat voor structuur en stabiliteit, om zo betrouwbare prestaties te kunnen bieden. Dankzij market making en gerichte strategieën kunnen ze de risico's op de markt neutraliseren met hedging. Op deze manier profiteren ze van marktvolumes en volatiliteit, zodat ze een solide basis bieden voor de investeringen in zowel stijgende als dalende markten.

Het Coinmerce Capital Core Fund

Het Core Fund is ideaal voor investeerders die bereid zijn risico's te omarmen, met het oog op hogere beloningen. Bij dit fonds wordt gebruikgemaakt van verschillende strategieën om de rendementen te verbeteren onder alle soorten marktomstandigheden. Dit proces wordt 24/7 bewaakt en geoptimaliseerd door ons team, waarbij er een speciaal algoritme draait om de investeringen te optimaliseren.

Wat zijn de voorwaarden en kosten m.b.t. Coinmerce Capital?

  • Beschikbaar voor: Geaccrediteerde investeerders
  • Minimale investeringsvereiste: €100.000
  • Management fee: Jaarlijks 2% over het beheerde vermogen
  • Prestatievergoeding: 20% maandelijks t.o.v. HWM
  • Opnamekosten: 1%
  • Liquiditeit: Wekelijks
  • Opname: 1 week

Conclusie Coinmerce Capital

Coinmerce Capital is een nieuwe bedrijfsactiviteit van Coinmerce. Dankzij de overname van Icoinic kan Coinmerce nu ook AFM goedgkeurde cryptofondsen aanbieden aan geaccrediteerde investeerders. Coinmerce zal proberen om deze fondsen voor zo veel mogelijk geïnteresseerden mogelijk te maken. Echter, het beleggen in een Pillar of Core Fund komt met beheer- en prestatiekosten. Niettemin, door het kunnen aanbieden van AFM gereguleerde cryptofondsen onderscheidt Coinmerce zich wel weer van de concurrentie, waaronder Bitvavo. Voor meer informatie over Coinmerce, lees hier onze Coinmerce review of bezoek Coinmerce Capital.

Gerelateerde artikelen: