Coinmerce Review, nadelen van het cryptoplatform van Coinmerce?

01-05-2024

Bitcoin Daily 2024, Coinmerce Review. Wat zijn de voor- en nadelen van het cryptoplatform van Coinmerce?

In het kort: Coinmerce werkt sinds 2017 aan de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijk handelsplatform voor de aan- en verkoop van bitcoin en andere digitale activa. Anno 2024 kunnen hier meer dan 300 activa worden verhandeld en is het platform sterk gegroeid in populariteit. Coinmerce biedt EARN en STAKING diensten aan zodat klanten passief een rendement kunnen verdienen over hun tegoeden. De tegoeden kunnen ook makkelijk worden opgenomen naar de eigen wallet. Coinmerce werkt voornamelijk als een broker en de exchange is vooral handig voor die klanten die graag USDT willen kopen en gebruiken voor de cryptohandel. Coinmerce biedt zeer scherpe tarieven en is een van de belangrijkste Nederlandse concurrent van Bitvavo. Coinmerce heeft echter een OTC-desk voor grote orders. Bitvavo heeft dit niet. Coinmerce beschikt over een DBN-registratie en heeft een veilig en betrouwbaar platform gebouwd. Coinmerce ondersteunt verder geen crypto margin & futures trading. Hiervoor zou een Coinmerce rekening in combinatie met een Bitmex rekening kunnen worden gebruikt. We kunnen onze lezers aanraden om de Coinmerce app eens zelf te testen.

Coinmerce review, Introductie:

Coinmerce is gevestigd in Schiphol-Rijk en heeft meer dan 40 medewerkers. Het bedrijf is in 2017 opgericht door gebroeders Nick en Luuk Smits van Oyen met de visie om cryptocurrency toegankelijk te maken voor iedereen. Veiligheid en gebruiksgemak stonden en staan nog steeds voorop. Coimerce maakt gebruik van Fireblocks voor het veilig beheren van de digitale activa. Fireblocks is een digital asset custody, transfer en settlement platform voor instituties gebaseerd op MPC-CMP wallet technologie. Anno 2024 is het een flink bedrijf geworden onder leiding van CEO Jaap de Bruijn. Coinmerce heeft een DNB-registratie en verder internationale ambities.

Coinmerce, euro´s storten

Om op Coinmerce te kunnen handelen zul je eerst euro´s moeten storten op jouw Coinmerce rekening. De euro´s op de Coinmerce rekening worden Coinmerce Credits genoemd. Een beetje vreemde benadering aangezien 1 Coinmerce credit gelijkstaat met 1 euro. Je kunt euro´s storten via SEPA, iDEAL, MyBank, SoFort en Giftcards. Nadat de storting is ontvangen worden de euro´s automatisch omgezet naar de Coinmerce credits en kun je aan de slag.

Coinmerce review, de handelsopties

Coinmerce biedt drie verschillende manieren om te handelen in crypto:

 1. Handelen voor beginners: Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk: Perfect voor beginners die hun eerste stappen zetten in de wereld van crypto. Keuze uit ruim 300 coins: Koop en verkoop diverse cryptocurrencies, met duidelijke grafieken en informatie over Earn- en Staking-programma's. Stop-limietorder: Stel een automatische koop- of verkoopopdracht in voor een door jou gekozen prijs.
 2. Coinmerce Swap: Snel en eenvoudig crypto swappen: Wissel eenvoudig de ene crypto voor de andere. Vereist crypto in je wallet: Zorg ervoor dat je de te swappen crypto al in je Coinmerce wallet hebt. Let op: Swappen kan iets duurder zijn dan handelen op de exchange.
 3. Coinmerce Exchange: Geavanceerde exchange voor ervaren handelaars: Profiteer van een goed gevuld orderbook en lagere handelskosten. Handel met USDT: Alle transacties op de exchange verlopen via USDT (Tether). Market orders: Koop of verkoop crypto tegen de op dat moment beste prijs. Limit orders & Stop-limit orders: Functioneel in de nabije toekomst (nog niet beschikbaar). Desktop-only: De exchange is momenteel alleen toegankelijk via desktop, niet via de app. Extra informatie: De exacte handelsvolumes op de exchange zijn niet zichtbaar op de website. Voor futures en margin trading kun je terecht bij andere platforms Bitmex of Deribit.

Coinmerce review, de handelskosten

 • Beginners & Swap: Coinmerce rekent rond de 0.2% fee voor deze diensten.
 • Exchange: De kosten op de exchange liggen rond de 0.5% naar gelang de handelspaar het handelsvolume. Volumekorting: Hoe meer je handelt, hoe lager de procentuele kosten per transactie.
 • Transparantie: Je ziet de kosten altijd vooraf.
 • Vergelijking Bitvavo: Coinmerce claimt goedkoper te zijn dan Bitvavo (0.2% vs 0.15%), maar dit klopt niet helemaal. Bitvavo heeft lagere spreads en een lagere fee bij limietorders (max 0.15%).

Stortings- en opnamekosten:

 • Storten: Je kunt geld storten via iDEAL of andere methodes. De kosten per storting worden vooraf weergegeven (bijvoorbeeld €0,30 voor €1.000 via iDEAL). SEPA: Storten via SEPA is gratis.
 • Opnemen: De kosten voor het opnemen van crypto vind je op de Coinmerce website.
 • Walletverificatie: Voor het opnemen naar externe wallets moet je deze eerst verifiëren (een verouderde eis die officieel niet meer verplicht is).

Coinmerce review, OTC trading desk

Coinmerce heeft geen VIP-programma, maar biedt wel OTC-trading (Over The Counter) voor handelaars met orders van €20.000 of meer.

Wat is OTC-handel? Bij OTC-handel handel je direct met Coinmerce, buiten de normale "open markten". Dit betekent dat je niet via de gebruikelijke orderboeken koopt of verkoopt, maar rechtstreeks met Coinmerce afspreekt over de prijs en hoeveelheid.

Waarom OTC-handel gebruiken?

 • Grote orders: OTC-handel is geschikt voor handelaars met grote orders, die mogelijk niet in de normale orderboeken op Coinmerce terecht kunnen.
 • Geen tussenkomst van derden: Bij OTC-handel is er in principe geen tussenkomst van brokers of exchanges. Dit kan leiden tot betere prijzen en snellere transacties.
 • Persoonlijke service: Coinmerce biedt bij OTC-handel persoonlijke service en begeleiding.

Hoe kun je gebruikmaken van OTC-handel op Coinmerce? Ben je geïnteresseerd in OTC-handel op Coinmerce? Neem dan contact met de klantenondersteuning via o.a. je eigen Coinmerce rekening.

Coinmerce Review, klantenondersteuning en -beoordelingen

Coinmerce heeft een prima klantenondersteuning. Wat vooral opvalt is dat Coinmerce telefonisch bereikbaar is. Er zijn niet veel exchanges en brokers die telefonische ondersteuning bieden aan hun klanten. Dus, dat is positief.

Klantbeoordeling. De beoordeling van Coinmerce op Trustpilot is 3,6 sterren (van de 5) op basis van 608 reviews. Uit deze recensies van Trustpilot blijkt dus dat klanten de exchange als gemiddeld positief ervaren en over het algemeen tevreden zijn. Verschillende klachten hebben te maken met hacks. Het geeft aan dat het van belang is dat een klant alle veiligheidsmaatregelen moet nemen waaronder 2FA. Dus, bescherm je Coinmerce rekening zo goed mogelijk. Andere klachten gingen over de migratie van Binance naar Coinmerce. Binance en Coinmerce werken namelijk met elkaar samen. Nederlandse Binance klanten konden automatisch overstappen naar Coinmerce. Binance heeft alle klanten die woonachtig in Nederland waren overgezet naar Coinmerce. Dat is niet altijd goed bevallen.

Coinmerce review: Staking & Earn

Coinmerce biedt twee manieren om passief rendement te behalen met jouw crypto: Staking en Earn.

 • Coinmerce Staking: Wat is het? Staking is een manier om beloond te worden voor het beveiligen van een blockchain netwerk. Je "stake" je crypto, wat betekent dat je het beschikbaar maakt om transacties te valideren. Welke munten? Coinmerce biedt staking voor 13 verschillende munten. Beloningen: Je kunt tussen de 1% en 5% per jaar verdienen. Hoe werkt het? Je kunt je crypto staken via de Coinmerce wallet of via een externe wallet.
 • Coinmerce Earn: Wat is het? Earn is een manier om rente te verdienen op je crypto door deze uit te lenen aan derden. Welke munten? Coinmerce biedt Earn voor 15 verschillende munten, waaronder Bitcoin. Beloningen: Je kunt tussen de 0,20% en 10% per jaar verdienen. Hoe werkt het? Je kunt je crypto uitlenen via de Coinmerce wallet.
 • Risico's: Staking: Staking is een veilige manier om rendement te behalen, maar je crypto is wel geblokkeerd tijdens de staking periode. Earn: Earn is minder veilig dan staking, omdat je crypto wordt uitgeleend aan derden. Er is altijd een risico dat je crypto niet wordt terugbetaald.

Wat is het beste alternatief voor Coinmerce? Coinmerce vs competitie.

In Nederland zijn er veel concurrenten actief die Coinmerce bedreigen. De belangrijkste concurrent is natuurlijk Bitvavo. Dit is een volwaardige handelsbeurs met enorme euro-handelsvolumes. Voor een daghandelaar is Bitvavo een beter alternatief voor Coinmerce. Voor meer info: Coinmerce vs Bitvavo. Verder proberen ook Coinbase, Bybit en Kraken meer marktaandeel in Nederland te verkrijgen. De crypto-spotmarkten van deze handelsbeurzen zijn ook zeer aantrekkelijk voor daghandelaren. Echter, wanneer je niet actief handelt in bitcoin en andere digitale activa, volstaat Coinmerce prima. Coinmerce concurreert als broker vooral met partijen zoals Finst, Blox en Bitonic. Echter, Bitonic biedt een duurdere bitcoin only dienst aan, terwijl Blox over veel minder mogelijkheden beschikt. Over het algemeen concurreert Coinmerce zeer goed met al deze partijen door o.a. zeer scherpe tarieven, prima Nederlandse klantenondersteuning en een OTC-desk. Het beste alternatief voor Coinmerce is Bitvavo. Echter, een daghandelaar die op zoek is naar margin & futures trading opties, kan het beste een Coinmerce rekening combineren met een Bitmex of Deribit rekening. Deze twee handelsbeurzen accepteren inwoners van Nederland.

Coinmerce review, Conclusie

Coinmerce is ideaal voor beginners die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk cryptoplatform een breed scala aan cryptocurrencies. De kosten zijn lager dan die van sommige andere exchanges en brokers. Er zijn verder diverse mogelijkheden om passief rendement te behalen. Coinmerce heeft een DNB-registratie en een prima klantenondersteuning die ook telefonisch beschikbaar is. Verder onderscheidt Coinmerce zich door het bieden van een OTC-handelsoptie. Ervaren handelaars die in futures of met leverage willen handelen of geavanceerde ordertypes willen gebruiken, kunnen beter op zoek gaan naar een andere exchange: Bitmex en Deribit zijn twee klassieke internationale handelsbeurzen die inwoners van Nederland accepteren. Het beste alternatief voor Coinmerce is Bitvavo. Echter, Bitvavo heeft nog geen OTC-handelsoptie en Coinmerce heeft een prima platform ontwikkeld die we zeker onze lezers kunnen aanraden om eens zelf te testen. Voor meer informatie: open hier een Coinmerce rekening.

Gerelateerde artikelen: