Coinmerce versus Finst: Welk crypto-platform is beter?

12-02-2024

In deze vergelijking van Coinmerce vs. Finst zullen we beide Nederlandse platforms beoordelen op belangrijke criteria zoals kosten, gebruiksgemak, opties en meer. Beide platforms zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, maar verschillen op verschillende aspecten.

Introductie Coinmerce vs Finst

Finst, opgericht in 2023, heeft snel naam gemaakt met scherpe tarieven en een breed scala aan producten. Coinmerce, opgericht in 2017, heeft recentelijk een groei doorgemaakt door klanten van Binance en BUX over te nemen. We vergelijken beide platforms op factoren die relevant zijn voor beginnende en ervaren crypto-handelaren.

Coinmerce vs Finst, de belangrijkste punten op een rij:

  • Actief en Ervaring: Coinmerce is actief sinds 2017, heeft ongeveer 40 werknemers, biedt meer dan 300 cryptocurrencies aan en heeft onlangs een eigen exchange gelanceerd. Finst, een nieuwkomer, richt zich op lage kosten en heeft €4 miljoen aan financiering, waarvan een deel afkomstig is van Deribit. Finst biedt meer dan 100 cryptocurrencies aan en heeft een Trustpilot-score van 4.5, terwijl Coinmerce een score van 3.4 heeft.
  • Kosten voor Kopen/Verkopen: Coinmerce rekent 0.2% - 0.5% per transactie, terwijl Finst een vast tarief van 0.15% hanteert. Finst vermeldt expliciet dat er geen extra kosten zijn zoals spread, slippage of stortingskosten. Bij een storting van €50 krijg je bij Finst meer Bitcoin dan bij Coinmerce.
  • Exchange/Trade: Coinmerce heeft een eigen exchange met orderboek, professionele grafieken en verschillende cryptocurrencies. Finst heeft nog geen eigen exchange, en handelen gebeurt via de "trade" dienst.
  • Staking & Earn Features: Beide platforms bieden 'earn'-programma's aan. Finst heeft een flexibele stakingsdienst voor 7 coins met APY's tussen 2-10%. Coinmerce heeft een uitgebreidere stakingsdienst voor 13 coins met APY's tussen 1-6%. Coinmerce biedt ook een uitleendienst aan met 32 coins.
  • SWAP & Bundels: Finst laat gebruikers beleggen in meerdere cryptocurrencies tegelijkertijd met bundels. Beide platforms bieden een swapdienst aan. De bundels van Finst zijn wel handig voor die belegger die zich niet te veel wil verdiepen in de cryptomarkten en vooral geïnteresseerd is in bitcoin. De belegger krijgt via een bundel blootstelling tot de cryptomarkten zonder poespas. Het is een vorm van indexbeleggen en verdient de voorkeur boven het handelen in afzonderlijke crypto´s.
  • Wallets & Periodiek Kopen: Beide platforms staan externe stortingen en opnames naar wallets toe. Finst heeft een "auto-invest" dienst voor automatisch periodiek kopen, terwijl Coinmerce deze optie niet heeft.
  • Betalingsmogelijkheden: Beide platforms accepteren iDEAL-betalingen en bieden andere betaalopties aan. Finst heeft meer gratis opties, terwijl Coinmerce €0.30 rekent voor iDEAL-stortingen.
  • Beveiliging: Beide platforms hechten veel waarde aan veiligheid met maatregelen zoals 2FA. Finst gebruikt MPC-technologie (Fireblocks) en heeft proof of reserves. Coinmerce bewaart fondsen in cold storage en werkt samen met gerenommeerde partijen.
  • Transparantie: Finst biedt proactief 'proof of reserves' aan, terwijl Coinmerce geen vergelijkbaar rapport heeft.

Coinmerce vs Finst, de relatieve voor- en nadelen / Verschillen:

Coinmerce is beter voor ervaren handelaren die zoeken naar een exchange en een breder aanbod van 300+ cryptocurrencies. Finst heeft een uitgebreider productaanbod met lagere kosten, automatisch periodiek kopen en meer transparantie. Coinmerce heeft meer jaren op de klok en heeft altijd goed gewerkt. Finst is een jonge nieuwe speler in de markt. De handelsapp van Finst is overzichtelijker, biedt netjes alle gegevens en grafieken; en werkt soepel. Dit is wat minder bij Coinmerce.

Conclusie vergelijking Coinmerce vs Finst

Beide platforms vullen elkaar goed aan en zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren handelaren. Coinmerce is geschikter voor ervaren handelaren, terwijl Finst uitblinkt in transparantie, lagere kosten en aanvullende diensten zoals automatisch periodiek kopen. Het is moeilijk te stellen dat een platform echt beter is dan de ander. Finst en Coinmerce zijn beide twee zeer goede cryptoplatformen.

Moesten we kiezen, zouden we Finst gebruiken vanwege het gebruiksgemak, kosten en overzichtelijkheid. Met de Finst app kun je hier voordelig periodiek bitcoin kopen en via de bundels op een verantwoordelijke manier blootstelling krijgen tot de cryptomarkten. Voor meer informatie: bezoek Finst.

Gerelateerde artikelen: