El Salvador ´s bitcoin reserves staan er goed voor met 50 miljoen winst

06-03-2024

El Salvador heeft veel kritiek gekregen over haar bitcoin adoptie- en acquisitiebeleid. Echter, het heeft El Salvador veel opgeleverd, waaronder meer media-aandacht voor dit straatarme land, toerisme en buitenlandse investeringen. Bovendien, de Bitcoin (BTC) die in bezit is van de regering van El Salvador is nu meer dan $150 miljoen waard geworden.

Volgens de nieuwste data van monitoringbron Bitcoin Treasuries, is de waarde van El Salvador's BTC-bezittingen met $50 miljoen gestegen ten opzichte van de aankoopprijs. Sinds Bitcoin in 2022 in El Salvador wettig betaalmiddel werd, is de waarde van de voorraad van het land gegroeid van een dieptepunt in de bear market naar recordhoogtes.

El Salvador koopt 1 BTC per dag

Sinds president Nayib Bukele aankondigde dat de overheid 1 BTC per dag zou gaan aankopen, heeft het land ongeveer 2.380 BTC (ter waarde van $158,5 miljoen) verzameld. Op 5 maart 2024, toen Bitcoin een nieuwe all-time high bereikte, was dit $164,7 miljoen waard - maar liefst 53% meer dan de totale aankoopprijs van El Salvador. Elke Bitcoin werd gemiddeld aangekocht voor $44.300.

In een recent bericht op X (voorheen Twitter) bekritiseerde Bukele, die vorige maand herverkozen is, de manier waarop de mainstream media over het economisch beleid van de regering berichten.

"Toen de marktprijs van Bitcoin laag was, schreven ze letterlijk duizenden artikelen over onze vermeende verliezen. Nu de marktprijs van Bitcoin veel hoger is, zouden we, als we zouden verkopen, winst maken van meer dan 40% (alleen al op de markt aankopen), en onze belangrijkste bron van BTC is nu ons burgerschapsprogramma," beweerde hij vorige week.

"Natuurlijk verkopen we niet; uiteindelijk blijft 1 BTC = 1 BTC (dit was waar toen de marktprijs laag was en het is nu nog steeds waar); maar het is veelzeggend dat de auteurs van die kritische stukken, de "analisten", de "experts", de "journalisten", nu helemaal zwijgen."

Hieronder kun je een screenshot zien van de huidige bitcoin reserves van de staat van El Salvador:

Ondanks de aandacht die uitgaat naar El Salvador's Bitcoin-strategie, blijft het land een eenzame wolf onder de natiestaten die een "Bitcoin-standaard" nastreven. De adoptie van bitcoin en het periodiek aankopen van bitcoin heeft in ieder geval resultaat opgeleverd.

Trouwens, wil je zelf periodiek bitcoin kopen? Lees dan ons artikel over de Finst Auto Invest optie.

Voor meer informatie: waar zal ik bitcoin kopen?