eToro kampt met bitcoin tekorten!

14-01-2021

eToro heeft een tekort aan bitcoin! Inderdaad, eToro waarschuwt haar klanten dat ze de handel moet limiteren het aankomende weekend en mogelijk daaropvolgende weekends wanneer de sterke vraag en volatiliteit op de markt aanhoudt.

Volgens Bloomberg is er een verklaring van eToro in een email aan haar klanten verstuurd. Er is volgens eToro een ongekend grote vraag naar bitcoin en andere digitale activa. Deze grote vraag gecombineerd met een beperkte liquiditeit zorgt ervoor dat ze niet in staat zijn om alle kooporders te ondersteunen en daar een limiet aan te stellen. Het gaat om een tijdelijke restrictie met een maximumbedrag aan blootstelling per crypto asset per klant. De bitcoin markt werkt 24/7 en gedurende de weekends neemt de activiteit flink toe tijdens prijsrallies.

Afgelopen week was eToro gedwongen om alle margin trading activiteiten stil te leggen toen de koers een record maakte van rond de $42,000. De grootste Amerikaanse handelsbeurs Coinbase had ook problemen met het verwerken van kooporders; waardoor de daaropvolgende historische koersval werd versterkt. Beurzen kampen al een tijdje met tekorten.

De bitcoins zijn in trek en worden steeds meer gebruikt voor een lange termijn belegging en van de exchanges gehaald. Verder zijn er nieuwe spelers zoals PayPal die ook records boekt qua volume. Dit versterkt het tekort en liquiditeitsproblemen voor handelsbeurzen. Het is voor beleggers dan ook aan te raden om bitcoins te kopen wanneer de markt rustig.