Bitcoin Supply Shock Ratio op hoogste punt 2021!

15-10-2021

Volgens de jonge bitcoin analist Will Clemente staat de huidige Bitcoin Supply Shock Ratio op hoogste punt ooit. De Bitcoin Supply Shock Ratio is de verhouding tussen de bitcoin die exchanges op voorraad houden en het aantal beschikbare liquide bitcoins op de blockchain.

Wat is de Bitcoin Supply Shock Ratio?

Wanneer de voorraad plotseling verandert door grote opnames op de grote handelsbeurzen, dan zal dit een behoorlijke impact hebben op het aanbod dat verhandelbaar is. Wanneer het aanbod steeds verder afneemt zal dit een supply shock tot gevolg hebben waarbij de spotprijs omhoog kan schieten wanneer de vraag van vooral retail flink zal toenemen. De vraag zal dan veel groter zijn dan het aanbod van bitcoin op de handelsbeurzen. Will Clemente heeft al eerder aangegeven dat de Bitcoin Supply Shock de komende maanden zal uitspelen.

Het is namelijk zo dat juist nu vele institutionele partijen de Bitcoin koersdips hebben gekocht en deze veilig hebben opgeslagen. Deze bitcoins komen niet zo maar weer op de markt; daarvoor zal de prijs eerst explosief moeten stijgen naar nieuwe records. Dit zal het komende kwartaal gebeuren door juist zo´n Supply Shock op de Bitcoin markten.

Hieronder in onderstaande Tweets kun je de grafieken bekijken:

Het is echter interessant om op te merken dat Will Clemente al twee maanden geleden deze ontwikkeling zag aankomen op basis van een analyse van Bitcoin´s blockchain transactiepatronen. Deze maand oktober wijst er al aardig op dat hij gelijk gaat krijgen en dat deze maanden nogal uit de hand kunnen lopen. Hieronder kun je de jonge analist aan het woord zien:

Front run deze 2021 Bitcoin Supply Shock!

Bitcoin kopen zolang het nog voordelig kan, is wellicht geen stom idee. Verder is het verstandig om verschillende handelsrekening te openen bij niet alleen exchanges, maar ook gevestigde bitcoin brokers.

Onze aanbevelingen: Bitvavo in Amsterdam (exchange) en Litebit in Rotterdam (broker).

Disclaimer redactie: dit nieuwsbericht is geen beleggingsadvies en geeft de persoonlijke mening van de auteur weer op basis van de bevindingen van Will Clemente. Doe altijd uw eigen onderzoek alvorens u beslist wel of niet bitcoin te kopen.