Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

13-06-2024

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar om te gebruiken als de primaire exchange? Inderdaad, het Bitvavo platform kan soms haperen en technische storingen ondergaan. Gelukkig, heeft dit niet te maken met de veiligheid van het platform of de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Bitvavo heeft een reeks strenge veiligheidsprocedures geïmplementeerd om de veiligheid en betrouwbaarheid van de exchange te garanderen. Deze maatregelen omvatten o.a. multi-signature cold storagestructuur, een solide organisatiestructuur, geavanceerde logging- en monitoringsystemen, grondige screening van personeel, en regelmatig uitgevoerde externe penetratietests en code-audits. Laten we dit eens wat verder uitspitten:

Bitvavo Cold Storage Security

Het grootste deel van de activa van Bitvavo wordt opgeslagen in cold wallets. Dit wil zeggen dat deze  offline zijn opgeslagen op beveiligde locaties. Transacties ervan vinden alleen plaats volgens strikte protocollen. Bitvavo werkt hier samen met toonaangevende custody dienstverleners, waaronder Coinbase Institutional, om het grootste deel van de digitale valuta in deze cold wallets te houden. De custody dienstverleners zijn verzekerd tot een bedrag van $250 miljoen. Coinbase Institutional heeft als custodian de hoogste score als het gaat om veiligheid en betrouwbaarheid.

De back-upsystemen van Bitvavo zijn ondergebracht in zwaarbeveiligde kluizen, die 24/7 worden bewaakt en voldoen aan de hoogste Nederlandse veiligheidsnormen, categorie 4+. De gebruikte datacenters zijn gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 - 3 normen, waarmee Bitvavo streeft naar een optimaal niveau van veiligheid en compliance in haar cloudinfrastructuur.

Bitvavo Stichting en regulering

Gelegen in Amsterdam, valt Bitvavo onder de regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de vijfde antiwitwasrichtlijn (AMLD5) van de EU. Ter bescherming van gebruikerstegoeden in geval van faillissement, heeft Bitvavo de Stichting Bitvavo Payments opgericht. Bitvavo beschikt over een DNB-registratie en verder ook een licentie om als een Virtual Asset Provider (VASP) te kunnen opereren in Oostenrijk. Om een VASP licentie in Oostenrijk van de toezichthouder te bemachtigen, is een moeilijke opgave.

Bitvavo Account Security & Garantie

Bitvavo biedt haar klanten alle mogelijkheden aan om de account zelf ook goed te beveiligen. Er zijn verschillende optionele veiligheidsinstellingen, zoals tweefactorauthenticatie, anti-phishingcodes, whitelisten van (IP-)adressen, en meer. Klanten kunnen zelf ook veel doen om hun eigen Bitvavo rekening goed te beveiligen van ongewenste veiligheidsincidenten. Bovendien, voorziet Bitvavo in een verzekering ofwel garantie tot wel 100.000 euro in het geval de gebruikersaccount wordt geplunderd. Bitvavo heeft niet alleen een eigen diefstalverzekering, maar biedt gebruikers ook een eigen garantie aan. Wanneer ondanks de genomen beveiligingsmaatregelen iemand ongeoorloofd toegang krijgt tot jouw Bitvavo-account en geld verduistert, kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van maximaal EUR 100.000 euro onder het Bitvavo Accountgarantie-programma.

Conclusie over de veiligheid en betrouwbaarheid van Bitvavo

Nederland is een top ICT-land. Bitvavo behoort tot de meest veilige en betrouwbare exchanges in de wereld. Bitvavo moet voldoen aan de striktste regel- en wetgeving, implementeert de meest strikte veiligheidsmaatregelen en werkt samen met de beste custodians en verzekeringspartijen. Verder biedt Bitvavo ook een accountgarantie-programma aan. Er is geen andere exchange in de wereld die dit nog durft aan te bieden. Ondanks het feit dat door de drukte en alle commotie op de cryptomarkt het platform kan leiden onder technische problemen, heeft dit niks te maken met de veiligheid en betrouwbaarheid van de exchange. Bitvavo is veilig en betrouwbaar.

Voor meer informatie: bezoek Bitvavo.

Ben je op zoek naar een beter alternatief voor Bitvavo?

Raadpleeg dan het volgende artikel: Wat is het beste alternatief voor Bitvavo?

Gerelateerde artikelen:

Wat zijn de nadelen van het Bitvavo platform?

Wat zijn de beste Bitvavo handelsbots?

Bitvavo boekt een mijlpaal!

Bitvavo biedt Binance een overstapservice aan

Bron: Bitvavo Review BesteBank & Bitvavo Security page