Wat is Finst Institutional? Finst lanceert oplossing voor instituties

13-06-2024

Wat is Finst Institutional? Finst, een toonaangevende crypto-dienstverlener in Nederland, introduceerde op 13 juni 2024 een nieuwe prime brokerage-oplossing voor banken, fintech, brokers en liquiditeitsverschaffers. Deze oplossing biedt gemakkelijk toegang tot geavanceerde crypto-oplossingen met de striktste veiligheidsnormen en een verkorte time-to-market. Het is een bijzondere alles-in-een oplossing voor de handel, het beheer en de opslag van crypto valuta and activa.

Veilig en Efficiënt Crypto-verhandelen met Finst Institutional

Met de nieuwe all-in-one oplossing van Finst kunnen instanties nu meer dan 110 verschillende crypto-activa veilig verhandelen, bewaren, beheren en staken via één enkele integratie. Deze ontwikkeling is cruciaal voor instellingen die veiligheid en compliance hoog in het vaandel hebben staan.

Finst Institutional -Voorbereid op MiCA-regelgeving

Vooruitlopend op de MiCA-regelgeving biedt Finst betrouwbare en complete Europese crypto prime brokerage diensten. Hiermee worden de uitdagingen van het werken met meerdere offshore-providers vermeden, wat de complexiteit en risico's aanzienlijk vermindert.

Exponentiële Groei en Beste Uitvoering

Deze lancering onderstreept de indrukwekkende groei van het platform, met een stijging van 875% in handelsvolume tussen Q1 2023 en Q1 2024. Met Finst kunnen marktdeelnemers nu meer dan 110 digitale activa verhandelen in EUR met gegarandeerde beste uitvoering, ultralage handelskosten van 0,15% en diepe liquiditeit. Dankzij de Smart Order Router en uitgebreide liquiditeitsbronnen biedt het platform superieure uitvoering met een gemiddelde spread van minder dan 0,01% op belangrijke crypto-activa zoals BTC en ETH sinds het begin van het jaar.

Toonaangevende Beveiligingsstandaarden

Finst biedt als eerste en enige Nederlandse crypto-dienstverlener een gecontroleerd Proof-of-Reserve en een volledig gescheiden structuur. Dit biedt institutionele handelaren ongeëvenaarde veiligheidsnormen en stelt hen in staat met vertrouwen hun voetafdruk in de wereld van digitale activa uit te breiden.

Partners en Technologie van Finst Institutional

Finst is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank en werkt samen met vooraanstaande partners zoals Fireblocks en bunq om de activa van klanten te beschermen. Het platform maakt gebruik van geavanceerde MPC-technologie met aangepaste multi-signature policies, en heeft robuuste risicobeheer-frameworks geïmplementeerd om zowel markt- als tegenpartijrisico's te beperken. Het platform wordt in-house ontwikkeld en beheerd.

Integratie en Marktoegang van Finst Institutional

De unieke multi-valuta integratie van Finst biedt een uitgebreide en kostenefficiënte marktoegang in een robuuste compliance- en regelgevingsomgeving. Dit maakt het mogelijk voor instellingen om efficiënter te opereren en kapitaal te beheren vanuit één hoofdaccount.

Finst Institutional is één Oplossing voor Alle Behoeften

Finst biedt een one-stop shop oplossing waar de veiligheids- en nalevingsnormen van traditionele financiën samenkomen met de wendbaarheid en mogelijkheden van DeFi. Dit consolideert de verschillende aspecten van digitale activa in één platform, wat de adoptie door institutionele beleggers vergemakkelijkt.

Aanvullende Kenmerken en Diensten:

  • Spot Handelen: Handel 110+ crypto-activa met ultra lage kosten, diepe liquiditeit, beste uitvoering en geavanceerde handelsmogelijkheden.
  • Bewaring: Bewaar, beheer en vereffen digitale activa efficiënt en veilig vanaf één platform of via API.
  • Fiat On/Off Ramp: Stort en neem meerdere fiatvaluta's 24/7 op met directe betaalmethoden, inclusief SEPA Instant.
  • Crypto Bundels: Genereer beta via zorgvuldig samengestelde crypto-portefeuilles met maandelijkse automatische herbalancering.
  • Schatkistbeheer: Handel en beheer fondsen over meerdere subrekeningen met post-trade rapportage en afwikkeling.

Uitspraak CEO & Mede-oprichter

"De institutionele adoptie van digitale activa is niet zo snel gegaan als aanvankelijk verwacht, deels vanwege het gebrek aan geconsolideerde aanbiedingen, infrastructuur, veiligheid en kostenefficiëntie. Wij hebben deze elementen gecombineerd in een unieke one-stop shop oplossing waar de veiligheids- en nalevingsnormen van TradFi samenkomen met de wendbaarheid en mogelijkheden van DeFi." —Julien Vallet, CEO & mede-oprichter.

Dankzij deze oplossing onderscheidt Finst zich verder van de competitie en gaat het o.a. de competitie aan met Bitvavo en Coinbase Institutional voor het verkrijgen van institutionele klanten in Nederland en Europa.

Voor meer informatie, bezoek Finst of de pagina van Finst Institutional.

Gerelateerde artikelen: