FreshMiners lanceert webshop voor bitcoin- & cryptominers

09-11-2022

Eenvoudig aan de slag met cryptomining!FreshMiners lanceert webshop voor cryptominers met aandacht voor duurzaamheid

Ontransparant, ontoegankelijk en weinig aandacht voor duurzaamheid. Met deze blik op de markt heeft FreshMiners het levenslicht gezien. FreshMiners biedt cryptominers aan die gericht zijn op het minen van crypto valuta zoals Bitcoin, Dogecoin en Kadena. Insteek is crypto mining voor een breed publiek toegankelijk en tastbaar te maken, met oog voor duurzaamheid.
Crypto mining bestaat al jaren. Om die reden zijn er behoorlijk wat partijen actief in de markt. Toch heeft dit niet geleid tot een toegankelijke activiteit. Uitleg ontbeert, evenals een breed productaanbod met bijbehorende informatie of goede support. FreshMiners wil daar verandering in brengen. Op het platfom vind je dan ook een groot aanbod van crypto miners, relevante informatie en uitleg over het minen. In eerste instantie ligt de focus op ASIC (Application Specific Integrated Circuits) miners, speciaal ontworpen miners voor het minen van een cryptomunt. Hiermee ligt de focus automatisch op het consensus algoritme Proof-of-Work (POW): "Proof-of-Work is het valideren van transacties en het creëren van blokken op de blockchain door middel van het inzetten van computerkracht."

De crypto markt is volop in beweging en daarmee de markt van miners. Het afgelopen jaar alleen al zijn er tientallen nieuwe miners op de markt gekomen. Nieuwe miners zijn veelal efficiënter als het gaat om mining power (hash rate) versus stroomkosten. Mede daardoor blijft het aantrekkelijk om te minen.  

Duurzaamheid speelt een belangrijkste rol in het minen. Een recent onderzoek van Bitcoin Mining Council* toont aan dat maar liefst 59,5 procent van de energie die wordt gebruikt voor cryptomining afkomstig van hernieuwbare bronnen*. Een ander voorbeeld is het gebruik maken van methaangas. Producenten van methaangas worden gedwongen de overtollige productie af te fakkelen. Dit zorgt voor een grote uitstoot. Doordat miners de overtollige productie opkopen, wordt er veel meer verdiend aan de productie en gaat de uitstoot omlaag. FreshMiners wil zich richten op duurzame initiatieven in Nederland en Belgie. Op het moment van schrijven zijn wij in gesprek met een organisatie uit Midden Nederland die miners wil inzetten om het pand te verwarmen, volledig ondersteunt door zonnepanelen. De ambitie die FreshMiners heeft is om binnen 3 jaar 80% van de afzet als duurzaam te bestempelen.

Voor meer informatie: bezoek Freshminers

BRON: Bitcoin mining electricity mix increased to 59.5% sustainable in Q2 2022 - Bitcoin Mining Council
\