GBTC uitverkoop, Grayscale verkoopt bitcoin, koers daalt verder

19-01-2024

Waarom daalt de prijs van bitcoin, nu dat de Bitcoin ETF´s zijn goedgekeurd?

Sinds de goedkeuring van de bitcoin etf´s is het oude bitcoinfonds van Grayscale liquide geworden. GBTC-aandelen kunnen nu makkelijker worden verkocht op de beurs.

De GBTC uitverkoop - wie stapt er nu uit?

Wie verkoopt er nu GBTC-aandelen? Grayscale beschikt over vele beleggers die al vroegtijdig zijn ingestapt in bitcoin. Een deel daarvan neemt winst.

Zoals eerder al aangegeven, bezit ook het bankroete FTX 2,2 miljoen GBTC-aandelen. Deze moeten ook worden afgewikkeld voor dollars.

Het Grayscale Bitcoin ETF´s fonds is verder vele male duurder dan de competitie. Grayscale rekent een fee van 1.5%. Vele beleggers stappen naar de competitie. Het afwikkelen van deze aandelen zorgt ook voor verkoopdruk.

De nieuwe Bitcoin ETF´s aanbieders zien niettemin een enorme toestroom van niet alleen deze oude GBTC beleggers, maar ook nieuwe beleggers. Op dit moment is dit nog niet afdoende om de koers omhoog te duwen. We zullen moeten wachten dat GBTC-aandelenverkoop is afgekoeld.

Hoeveel bitcoin heeft het Grayscale fonds?

Het fonds was er vroeg bij en heeft over de jaren ~582K BTC verzameld van een waarde van ongeveer 23 miljard dollar. Dit betekent dat de verkoopdruk van dit fonds nog een tijdje kan aanhouden, alles hangt af van wat de beleggers in dit fonds nu willen doen met hun GBTC-aandelen.

Het zal natuurlijk helpen wanneer Grayscale zou beslissen om de fee omlaag te brengen om de verdere uitstroom van beleggers verder in te dammen. Daarom is het moeilijk om te voorspellen wat de korte termijn impact is op de koers en hoe lang deze verkoopdruk de markt zal drukken. Hieronder in dit X-draadje is een goede analyse van Daan te lezen:

Gerelateerd nieuws:

Succesvolle lancering BlackRock Bitcoin ETF

Digital Currency Group betaalt schulden terug