Bitcoin moet je snappen maar misschien ook Non Fungible Tokens (NFT)

04-03-2021

Nergens zo veel fraude als in de kunstwereld. Zelfs van de grote meesters en werken van miljoenen euro's kun je niet zeker zijn dat ze echt zijn. In Nederland hebben we zelfs het unieke Valse Kunst Museum in Drenthe. De blockchain gaat een einde maken aan deze situatie. Om unieke stukken absoluut te kunnen identificeren zijn de zogenaamde Non-Fungible Tokens bedacht.

Als je dit woord goed uit je hoofd leert kun je echt meepraten aan de borreltafel. Non-Fungible betekent niet inwisselbaar. Dus juist het omgekeerde van een bitcoin of een dollar. Voor miljoenen aan tokenized digitale kunst gaat al van hand tot hand maar deze tokens kunnen ook aan tastbare goederen worden gekoppeld. Zelfs aan onroerend goed. Cryptogoeroe's zijn ervan overtuigd dat de hele onroerend goed markt tokenized gaat worden.

Op dit moment loopt de muziekwereld en digitale beeldende kunst voorop qua NFT handel. Lees hier hoe de band Kings of Leon spoedig als eerste band ooit een nieuw album uitsluitend als NFT gaat uitgeven. De totale waarde van de NFT-markt was in 2019 nog geen 250 miljoen euro, in 2020 verdrievoudigde deze waarde en inmiddels is de totale waarde 2,85 miljard euro. Het is niet alleen de waarde die is toegenomen, ook (en misschien wel vanzelfsprekend) is het handelsvolume toegenomen. Het gemiddelde volume in maart 2020 was minder dan 25.000 euro, terwijl tegenwoordig op een enkele dag al tientallen miljoenen omgaat.

Iemand als Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, is sceptisch. Maar ja zoals met alle nieuwe dingen: slechts de winnaars blijven over. Een goed moment om je eens te verdiepen in deze wereld want naast Bitcoin in je wallet wil je misschien ook wat leuke unieke hebbedingetjes verzamelen. Doe je voordeel met deze video: