PlanB maakt aannemelijk dat Bitcoin nog maandenlang verder stijgt

28-03-2021

PlanB is een anonieme Nederlandse vermogensbeheerder die bekend werd met het Stock-to-Flow Diagram voor Bitcoin. Deze afbeelding, afgeleid van de mijnbouw, laat zien welke prijsontwikkeling van Bitcoin gaat krijgen gelet op de verhouding tussen het aanbod en de snelheid van extractie. PlanB heeft 350.000 volgers op Twitter met de gebruikersnaam @100trillionUSD. Ja, PlanB is bullish over Bitcoin.

Nu heeft PlanB een nieuwe grafiek gepubliceerd die laat zien dat de laatste Bitcoin-rally nog lang niet voorbij is. De laatste twee stijgingen van Bitcoin hadden elk 3 maanden een RSI van boven de 95. De huidige heeft er nog geen.

Je kunt ook direct in het stock-to-flow diagram aflezen dat de stijging nog langer zou moeten duren als je kijkt naar de prijsontwikkeling afgezet tegen de halveringen van de beloning voor de miners elke 4 jaar.

Wat meldt PlanB nog meer: ​​bijvoorbeeld de zeer nauwkeurige grafiek die ontstaat wanneer je stock-to-flow niet uitzet tegen de Amerikaanse dollar maar tegen goud.

Een andere manier om realistische koersdoelen te vinden, is te vertrouwen op de wisdom of crowds. PlanB hield een kleine enquête met de vraag waar Bitcoin in december 2021 staat. Veertig procent van de bijna vijftigduizend respondenten schat het op $ 100.000.

Wat is eigenlijk de sterkste kracht achter de sterke prijsontwikkeling op lange termijn van Bitcoin. Het is de HODL-strategie van de overgrote meerderheid van Bitcoin-houders, wat betekent dat er een permanent tekort is op de beurzen. Bij aandelen heb je altijd veel aanbod als de prijzen omhoog schieten. Niet bij Bitcoin. De ervaren investeerders hodlen. De nieuwe nerveuze traders verkopen, maar wat zij laten liggen wordt meteen door walvissen opgeslokt.

Grappig feitje nog: vandaag precies 8 jaar geleden bereikte Bitcoin voor het eerst 1 miljard marktkapitalisatie.

Heb jij al bitcoin gekocht?