Semler Scientific verkiest bitcoin boven goud als een betere inflatiehedge

28-05-2024

Michael Saylor bracht op X het volgende nieuws aan de orde: het beursgenoteerde bedrijf Semler Scientific heeft Bitcoin als Treasury reserve asset opgenomen.

Semler Scientific gebruikt bitcoin voor waarde opslag en niet goud

Semler Scientific, Inc. (Nasdaq: SMLR), een pionier in de ontwikkeling en marketing van technologische producten en diensten voor zorgverleners ter bestrijding van chronische ziekten, heeft aangekondigd dat de raad van bestuur bitcoin heeft aangenomen als de primaire treasury reserve asset. Daarnaast heeft Semler Scientific bekendgemaakt dat het 581 bitcoins heeft aangeschaft voor een totaalbedrag van $40 miljoen, inclusief kosten en uitgaven.

"Onze bitcoin treasury-strategie en aankoop van bitcoin onderstrepen ons geloof dat bitcoin een betrouwbare waardeopslag en een aantrekkelijke investering is," aldus Eric Semler, voorzitter van Semler Scientific. "Bitcoin is nu een belangrijke activaklasse met een marktwaarde van meer dan $1 biljoen. Wij geloven dat het unieke eigenschappen heeft als een schaars en eindig activum dat kan dienen als een redelijke inflatiehedge en veilige haven te midden van mondiale instabiliteit. We geloven ook dat de digitale, architectonische veerkracht het verkieslijk maakt boven goud, dat een marktwaarde heeft van ongeveer 10 keer die van bitcoin. Gezien het waardeverschil tussen goud en bitcoin, denken wij dat bitcoin de potentie heeft om buitengewone rendementen te genereren naarmate het steeds meer geaccepteerd wordt als digitaal goud."

"Daarnaast worden we aangemoedigd door de groeiende wereldwijde acceptatie en 'institutionalisering' van bitcoin, recentelijk weerspiegeld door de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission in januari 2024 van 11 bitcoin exchange-traded funds. Deze fondsen haalde al een belangrijke mijlpaal in van maart 2024 en hebben meer dan $13 miljard aan netto-instromen gerapporteerd, met investeringen van bijna 1.000 instellingen, waaronder wereldwijde banken, pensioenen, schenkingen en geregistreerde beleggingsadviseurs. Naar schatting wordt nu meer dan 10% van alle bitcoins door instellingen gehouden," voegde de heer Semler toe.

Het bestuur en het senior management van Semler Scientific hebben veel tijd besteed aan het onderzoeken van mogelijke toepassingen van contant geld, inclusief acquisities. "Na het bestuderen van verschillende alternatieven hebben we besloten dat het aanhouden van bitcoin het beste gebruik van ons overtollige geld zou zijn," zei de heer Semler.

Semler Scientific kasstroom wordt omgezet in bitcoin

In combinatie met de bitcoin treasury-strategie zal Semler Scientific zich blijven richten op zijn kern medische producten en diensten. "We blijven toegewijd aan onze klanten en ons doel om een groeiend en winstgevend gezondheidszorgbedrijf te runnen," aldus Doug Murphy-Chutorian, MD, CEO van Semler Scientific. "We richten ons op het handhaven van de verkoop van QuantaFlo® voor de testen van perifere arteriële ziekte, terwijl we een nieuwe 510(k) goedkeuring van de FDA zoeken met uitgebreide etikettering voor gebruik als hulpmiddel bij de diagnose van andere cardiovasculaire ziekten."

Terwijl Semler Scientific blijft groeien en vrije kasstroom genereert uit de verkoop van QuantaFlo, zal het proactief de inzet van overtollige cash evalueren. Bitcoin zal dienen als Semler Scientific's belangrijkste treasury reserve op een doorlopende basis, afhankelijk van de marktomstandigheden en de verwachte kasbehoeften van Semler Scientific.

Meer informatie over de bitcoin treasury-strategie van Semler Scientific zal worden geplaatst op hun website www.semlerscientific.com.

Over Semler Scientific, Inc:

Semler Scientific, Inc. ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten om chronische ziekten te bestrijden. Het vlaggenschipproduct, QuantaFlo®, dat gepatenteerd is en goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), is een snelle point-of-care test die de arteriële bloedstroom in de ledematen meet. De QuantaFlo-test helpt bij de diagnose van cardiovasculaire ziekten, zoals perifere arteriële ziekte (PAD), en Semler Scientific zoekt een nieuwe 510(k) goedkeuring voor uitgebreide indicaties. QuantaFlo wordt gebruikt door zorgverleners om het risico op mortaliteit en ernstige cardiovasculaire gebeurtenissen (MACE) bij hun patiënten te evalueren. Semler Scientific investeert ook in bitcoin en heeft bitcoin aangenomen als zijn primaire treasury reserve-activum. Meer informatie over Semler Scientific is te vinden op www.semlerscientific.com. Bron: PR Newswire

Tip: waar kan ik het beste bitcoin kopen?