Bitcoin ETF's behalen Historische Mijlpaal op 12 maart met $1 miljard recordkapitaalinstroom

13-03-2024

Bitcoin ETF's Behalen Historische Mijlpaal met Recordkapitaalinstroom

De Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETF's) beleefden een memorabele dag, met een recordkapitaalinstroom van $1 miljard op 12 maart. Dit markeert een significante mijlpaal in de acceptatie van Bitcoin door de traditionele financiële wereld.

Investeringsmaatschappij BlackRock domineert met populaire ETF

De ETF van BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, trok met name veel aandacht. Op 12 maart haalde de iShares Bitcoin ETF (IBITC) alleen al $850 miljoen op, wat neerkomt op meer dan 80% van de totale instroom in Bitcoin ETF's die dag. Dit benadrukt de sterke voorkeur van beleggers voor een Bitcoin ETF onder het beheer van een gerenommeerde naam.

De populariteit van BlackRock's ETF kan worden toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder:

  • Vertrouwen in de reputatie van BlackRock: Als 's werelds grootste vermogensbeheerder met een bewezen staat van dienst, biedt BlackRock een vertrouwd platform voor beleggers die zich in Bitcoin willen wagen.
  • Lage kosten: De IBITC ETF heeft een lage TER (Total Expense Ratio) van 0,95%, wat lager is dan die van andere Bitcoin ETF's.
  • Toegankelijkheid: De ETF is genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE), waardoor deze gemakkelijk toegankelijk is voor een breed scala aan beleggers.

In tegenstelling tot de recordinstroom in ETF's, ervoer Grayscale's GBTC, een Bitcoin trustfonds, een aanzienlijke uitstroom van kapitaal. Dit is vooral te wijten aan  de hogere kosten van GBTC en dat GBTC klanten winst pakken of verhuizen naar een betere partij zoals BlackRock.

VanEck heeft tijdelijk haar beheerkosten geschrapt om hierdoor beter te kunnen concurreren met BlackRock. De instroom vertienvoudigde voor VanEck en haalde $82.9 miljoen binnen op 12 maart 2024.

De recente recordkapitaalinstroom in Bitcoin ETF's, met name die van BlackRock, is een krachtige indicator van de groeiende interesse van institutionele beleggers in Bitcoin. Deze trend kan de komende jaren de acceptatie en groei van Bitcoin verder versnellen. Naar aanleiding van de recordinstroom op 12 maart, bereikte bitcoin een nieuwe recordhoogte van meer dan $73.400 op 13 maart 2024. Het marktvooruitzicht voor bitcoin dit jaar 2024 ziet er goed uit!

Heb jij al bitcoin gekocht?