Sony begint eigen exchange met overname Amber crypto exchange

01-07-2024

Sony, het bekende Japanse conglomeraat beroemd om zijn activiteiten in gaming, muziek en cameratechnologie, heeft officieel zijn intrede gedaan in de crypto-exchangemarkt door de overname van Amber Japan. Deze overname werd gerapporteerd door Wu Blockchain, een prominente cryptojournalist.

Rebranding en Toekomstige Ontwikkelingen

Amber Japan, oorspronkelijk bekend als DeCurret, is de Japanse dochteronderneming van de wereldwijd erkende Amber Group. Deze dochteronderneming biedt gereguleerde handelsdiensten in digitale activa aan. Volgens een persbericht gepubliceerd door PR Times is Amber Japan omgedoopt tot S.BLOX.

Deze rebranding gaat gepaard met plannen voor toekomstige verbeteringen, waaronder een vernieuwde gebruikersinterface en een verbeterde mobiele app. Bovendien zal het platform zijn ondersteunde valuta's en functionaliteiten uitbreiden om een betere gebruikerservaring te bieden.

Historische Context en Financiële Uitdagingen

Amber Group had zijn activiteiten in Japan uitgebreid door de overname en rebranding van DeCurret naar Amber Japan in 2022. Het bedrijf kampte echter met aanzienlijke financiële moeilijkheden als gevolg van zijn blootstelling aan de inmiddels failliete crypto-exchange FTX. Deze blootstelling dwong Amber Group om zijn financieringsstrategieën te herzien, wat leidde tot een financieringsronde van $300 miljoen in serie C in december 2022. Deze ronde werd geleid door Fenbushi Capital, met bijdragen van prominente investeerders zoals Temasek, Sequoia China, Pantera, Tiger en Coinbase. De opgehaalde fondsen waren bedoeld om klanten te beschermen die verliezen hadden geleden door de ineenstorting van FTX.

Sony's Strategische Diversificatie

De intrede van Sony in de cryptomarkt in Japan maakt deel uit van een bredere strategie om zijn uitgebreide portfolio, die al een marktwaarde van meer dan $100 miljard heeft, te diversifiëren. Deze stap benadrukt Sony’s toewijding om voorop te blijven lopen in technologische en financiële innovatie, en verstevigt verder zijn positie in de wereldmarkt.

Samenvattend markeert de overname van Amber Japan door Sony een belangrijke stap in de uitbreiding van het bedrijf naar de cryptosector, met de belofte van verbeterde diensten en grotere veiligheid voor zijn gebruikers. Verder biedt het een mogelijkheid voor de conglomeraat om zelf blootstelling te krijgen tot bitcoin en de cryptomarkt in zijn algemeenheid. De Japanse Yen devalueert structureel nu ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De gevolgen van deze koopkracht vermindering zullen een belangrijke impact hebben op de Japanse samenleving. Bescherming tegen inflatie en behoud van koopkracht zal hoog op de agenda komen te staan. Wellicht volgt de directie van Sony al de bitcoin strategie van Metaplanet met grote belangstelling?

Leestip: waar zal ik bitcoin kopen?