Metaplanet in Japan koopt weer bitcoin bij

11-06-2024

Steeds meer bedrijven stappen over op een Bitcoin standaard. Zo heeft het Japanse Metaplanet in Tokio recent ook de overstap gemaakt naar een Bitcoin-standaard.

Vandaag 11 juni 2024 heeft Metaplanet voor de derde keer in twee maanden Bitcoin gekocht. Dit leidde tot een aandelenstijging van 10%. Metaplanet bezit nu 141,07 Bitcoin, ter waarde van 9,6 miljoen dollar.

Bitcoin als Strategische Reserve Activa zorgt voor hogere aandelenkoers

Ondanks de prijsschommelingen van Bitcoin, blijkt de investering voordelig voor Metaplanet. Op 11 juni kocht het bedrijf 23,25 Bitcoin voor 1,59 miljoen dollar, wat de totale hoeveelheid op 141,07 Bitcoin brengt, gekocht tegen een gemiddelde prijs van 65.365 dollar. Dit leverde al een winst van ongeveer 4% op. Investeerders waarderen deze strategie, wat blijkt uit een aandelenstijging van 28,99% in de afgelopen vijf dagen en 493,33% over de afgelopen zes maanden.

Metaplanet volgt het Bitcoin playbook van MicroStrategy

Metaplanet volgt de strategie van MicroStrategy door kapitaal te lenen om Bitcoin te kopen, hoewel het een veel kleinere onderneming is. Dit kan enige tijd duren voordat grote hoeveelheden Bitcoin worden gekocht, maar het belangrijkste doel is bescherming tegen de inflatie van de Japanse yen, gezien de hoge schuld/inkomensverhouding van de Japanse overheid van 261%.

Met deze strategische keuze streeft Metaplanet naar financiële stabiliteit en waardevermeerdering, wat positieve reacties van de markt en investeerders oplevert.

Gerelateerd nieuws: