Tesla heeft 1.5 miljard dollar bitcoin gekocht

08-02-2021

Elon Musk mag misschien op Twitter Dogecoin promoten, hij koopt met zijn bedrijf Bitcoin. Volgens de ingediende documenten hier bij de Amerikaanse toezichthouder (SEC), heeft Tesla de beleggingstrategie aangepast om meer flexibiliteit te verkrijgen bij het kopen van alternatieve activa.

Tesla zal haar dollar reserves kunnen gaan omzetten naar goud, goud etf's en digitale activa. Concreet heeft Tesla al voor 1.5 miljard dollar aan bitcoin gekocht. Dit representeert een 7.7 % allocatie.

Deze beslissing zal vergaande gevolgen hebben voor corporate America, elke CFO zal nu zonder problemen bij de directieraad kunnen aankloppen om bitcoin als een strategische reserve toe te voegen. Het is waarschijnlijk dat Elon Musk in het geheim wel contact heeft gezocht met Michael Saylor. Het was verder al bekend geworden dat tijdens zijn Bitcoin for Corporations conferentie een afgevaardige van Elon Musk aanwezig was.

De adoptie van bitcoin door het Amerikaanse bedrijfsleven heeft nu een definitief startschot gekregen. De bitcoin koers veerde in korte tijd met 10 % omhoog waarbij er een nieuw prijsrecord werd geboekt. We gaan weer op weg naar nieuwe hoogtes.