De Bitvavo exchange is de nieuwe partner van de KNVB

22-03-2022

De opmars van Bitcoin en nieuwe digitale activa en effecten die op blockchain technologie worden uitgeven is niet meer te stoppen. In Nederland zijn er steeds meer mensen die naar de cryptomarkt stappen om een rendement te behalen op spaargeld. Spaargeld die op een reguliere bank niet veilig staat, niet een eigen bezit representeert en langzaam wegsmelt als een ijsklontje door steeds hogere inflatie.

Bitvavo is de belangrijkste crypto exchange van Nederland. Het mag een teken van deze tijd zijn dat juist een crypto exchange een nieuwe partner wordt van de KNVB en niet een of andere bank of verzekeringsmaatschappij. Bitvavo heeft binnen een korte tijd meer dan 1 miljoen klanten verworven die vooral bitcoin gebruiken als een veilige haven.

Bitvavo zal de KNVB bijstaan met het adopteren van deze nieuwe technologie. Zal de KNVB bitcoin en andere crypto gaan accepteren van kaartjes? Zal de KNVB zelf bitcoin gaan kopen als een strategische belegging? Deze informatie is nog niet vrijgegeven. We weten ook nog niet hoeveel Bitvavo op tafel heeft moeten leggen om deze partnership in de wacht te kunnen slepen. Het commentaar in het KNVB persbericht van Jean Paul Decossaux, directeur commercie van de KNVB, is wel erg breed:

"Cryptovaluta is een jong product dat in korte tijd door een groot publiek is omarmd. In deze groeimarkt timmeren nieuwe merken aan de weg waarbij ze veelvuldig sportsponsoring inzetten. Bitvavo is het grootste Nederlandse handelsplatform voor cryptovaluta en een krachtig en betrouwbaar A-merk. In Bitvavo zien we bovendien een ondernemende partij die ons kan ondersteunen met innovatieve technologieën. Dankzij onze partners kunnen wij als voetbalbond verder investeren in het Nederlands voetbal."

Mede-oprichter en CEO van Bitvavo, Mark Nuvelstijn, houdt het ook erg breed en laat gewoon doorschemeren dat het gaat om een strategische marketingcampagne om deze Nederlandse beurs internationaal te positioneren :

"De markt van digitale valuta groeit enorm. Steeds meer mensen kiezen ervoor om digitale valuta onderdeel te laten zijn van hun beleggingsportefeuille. Door dit partnerschap maken we Nederland verder bekend met het veilig handelen in digitale valuta. We willen de KNVB en de miljoenen voetballiefhebbers in Nederland helpen de kansen te benutten in de nieuwe digitale economie. Deze samenwerking vergroot onze zichtbaarheid als marktleider in Nederland en past in onze ambitie om het grootste platform te worden van Europa. We zijn trots op het partnerschap met de KNVB en dragen graag bij aan het succes en de innovatiekracht van het Nederlandse voetbal in deze digitale wereld.”

Hoe deze samenwerking zich dan ook zal kristalliseren. Het is een grote nieuwe stap voor het beter kunnen bereiken van de gehele markt en het legitimeren van bitcoin en andere digitale activa onder een breder publiek.

Voor meer informatie: Bitvavo Review & KNVB press release

Gerelateerd artikel:

Wanneer zal ik bitcoin kopen en verkopen?

American Banker: 300 banken in de VS gaan bitcoin aanbieden in 2022