Wat is Bitcoin?

02-07-2024

Bitcoin Daily gaat over het dagelijkse nieuws over de ontwikkeling van Bitcoin als een netwerk, de technologie en de algemene Bitcoin economie.

Vele lezers vragen echter om een korte uitleg over Bitcoin. Deze zullen we hier in het kort neerschrijven.

Bitcoin is een toevoeging aan het internet protocol. Het wordt ook wel geld over IP genoemd en werkt als het internet van waarde op het internet. Het heeft een zelfstandig netwerkeffect opgebouwd en functioneert al meer dan elf jaar feilloos zonder censuur; en zonder banken. Bitcoin werkt zelfstandig op basis van wiskunde, algoritmes en onkraakbare cryptografie. Hieronder kun je een Andreas Antonopoulos aan het woord zien over het belang van bitcoin voor de mensheid:

Bitcoin is verder ontworpen om niet alleen een p2p-ruilmiddel en rekeneenheid te zijn, maar vooral ook een middel voor waardeopslag. Met waardeopslag wordt koopkrachtbehoud of -vermeerdering bedoelt. Dit monetair beleid zit er bij Bitcoin ingebakken. Er kunnen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins worden bijgemaakt. Qua werking is bitcoin gebaseerd op goud. Het wordt dan ook vaak vergeleken met digitaal goud; bitcoin is goud over IP.

Beleggers en zeker ook institutionele beleggers beseffen wat de unieke eigenschappen van Bitcoin zijn en beschouwen het als een belangrijke hedge buiten het huidige financiële systeem wanneer het uiteindelijk weer mis gaat. Bitcoins kopen is dan een noodzaak in plaats van een speculatieve belegging.

Verplaats je eens naar Venezuela en bedenk eens hoe je het eigen vermogen kunt beschermen en toch ook makkelijk kunt besteden voor het kopen van eten. Bitcoin biedt een nieuwe rekeneenheid en mogelijkheid om altijd met elkaar te kunnen blijven handelen en het vermogen te beschermen tijdens een valutacrisis of hoge inflatiecijfers.

Blijf op de hoogte van de ontwikkeling van bitcoin door het dagelijks raadplegen van Bitcoin Daily.