Pimco gaat bitcoin en crypto verhandelen

23-10-2021

Belangrijk Bitcoin nieuws wat onderbelicht is gebleven, zijn de uitspraken van Daniel Ivascy, de CIO van Pimco. Pimco is een zeer belangrijke investeringsmaatschappij met een affiniteit voor de obligatiemarkten. PIMCO beheerd onder meer het vermogen van centrale banken, nationale pensioenfondsen, multinationals, stichtingen enz. Het is een vermogensbeheerder voor instituties en beheerd 2.2 biljoen dollar in vermogen!

Tijdens een recent CNBC interview gaf Daniel Ivascy aan om niet alleen de indirect blootstelling op de cryptomarkt te vergroten door onder meer het verhandelen van effecten van cryptobedrijven die een beursnotering hebben. Echter, PIMCO gaat nu een stap verder en gaan crypto quant-georiënteerde handelsstrategieën en trendvolgende handelsstrategieën inzetten. Dit betekent dat PIMCO waarschijnlijk niet alleen futures markt, maar ook op de spotmarkt bitcoin en andere crypto´s zal gaan verhandelen. Dit zal met kleine stapjes worden geïmplementeerd.

Verder gaf Daniel Ivascy aan veel interesse te hebben in de DeFi-sector. De verdere ontwikkeling van DeFi zal grote gevolgen hebben voor de traditionele financiële sector. PIMCO moet vooruit kijken en competitief blijven in een snel veranderende wereld ongeacht wat de oude garde wel of niet van bitcoin en DeFI denkt.

Steeds meer institutioneel kapitaal zal een weg zoeken naar vooral de Bitcoin en verder de rest van de cryptomarkten. Er is al sprake van een Bitcoin supply schok.

Front run deze escalerende Bitcoin Supply Shock!

Bitcoin kopen zolang het nog voordelig kan, is wellicht geen stom idee. Verder is het verstandig om verschillende handelsrekening te openen bij niet alleen exchanges, maar ook gevestigde bitcoin brokers.

Onze aanbevelingen: Bitvavo in Amsterdam (exchange) en Litebit in Rotterdam (broker).