Binance vs Bitvavo, zal ik kiezen voor Binance of Bitvavo?

02-07-2024

Binance vs Bitvavo? Welke handelsapp en exchange is beter voor me om te gebruiken voor het verhandelen van bitcoin? Bitvavo of Binance?

Samenvatting: Binance biedt een compleet USDT crypto finance platform aan die toegang biedt tot de meest liquide cryptomarkten in de wereld. Binance biedt een brug naar de onbegrensde mogelijkheden van crypto en defi. Bitvavo biedt een complete EUR crypto spotmarkt aan voor crypto. Dit doet Bitvavo op een gereguleerde manier onder toezicht van DNB. Binance heeft geen DNB registratie en accepteert geen gebruikers die woonachtig zijn in Nederland. Nederlanders die zoeken naar een gelijkwaardig platform als Binance, kunnen het beste Bybit evalueren. Echter, ons inziens, is het Bitvavo platform beter, meer overzichtelijker, veiliger om te gebruiken voor de aan- en verkoop van bitcoin en mogelijke andere crypto´s dan Binance of Bybit. Het handelen met crypto´s vooral in de vorm van derivaten met hefbomen is uiterst risicovol. De Bitcoin handel in euro´s is voor de meeste beleggers en handelaren afdoende, Bitvavo voldoet dan ruimvoldoende.

Introductie tot Bitvavo vs Binance

Bitvavo en Binance zijn twee bekende crypto exchanges, maar ze zijn moeilijk vergelijkbaar. Binance is wereldwijd de grootste crypto exchange met een compleet crypto finance platform waar bijna alles mogelijk is. Het biedt een gebruiker een labyrint aan mogelijkheden: NFT exchange, DEX, IDO launchpads, derivaten, copy trading, spot trading, academy, enz. Iemand die bijna onbegrensd toegang wenst tot de cryptomarkten en -mogelijkheden zal bij Binance aan het juiste adres zijn. Echter, voor inwoners van Nederland is het begin 2024 niet mogelijk een rekening aan te maken. Binance wil namelijk niet in de problemen komen met de Nederlandse toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB).

Daar komen we meteen bij een cruciaal punt aan. Bitvavo is een gereguleerde crypto spot exchange met een registratie bij DNB. Bitvavo heeft zich moeten ontplooien binnen een strikt kader van regels op het gebied van witwassen e.d. Binance heeft deze regels aan de lars gelapt. Eerst ontplooien, vervolgens per jurisdictie aanpassen aan de lokale regelgeving. Bitvavo doet binnen het Nederlandse regelwerk uitstekend werk in het bieden van een betrouwbare crypto spot exchange waar het o.a. makkelijk is met het storten en opnemen van euro´s naar je bankrekening. Binance heeft deze privileges verloren naarmate de toezichthouders steeds strenger zijn gaan optreden. Binance was aanvankelijk begonnen als een pure crypto exchange voor de handel in crypto met de UDS stablecoin USDT. Echter, het tijdperk van onbeperkte ontplooiing is voorbij. De Amerikaanse DoJ heeft dit uiteindelijk bewezen door Binance met een record boete op te zadelen en haar oprichter en directeur CZ te berechten. Binance zal in 2024 volledig in lijn lopen en het zal nog wel wat tijd kosten voordat de DNB Binance een registratie zal toekennen.

Bitvavo vergeleken met Binance – de verschillen op een rijtje

  • Bitvavo is een spotmarkt voor geschikt voor de handel in euro´s met bitcoin en andere digitale activa. Bitvavo is qua euro handelsvolume meer liquide dan Binance. Binance beschikt namelijk niet over een euro spotmarkt. Binance biedt vooral een liquide USDT spot en derivaten markten aan voor de handel van de meest uiteenlopende crypto´s. Binance is wereldwijd de grootste USDT spot en derivatenmarkt voor crypto. Bitvavo is wereldwijd een van de grootste EUR spot markt voor bitcoin en andere crypto.
  • Bitvavo opereert met een DNB registratie volgens de Nederlandse en Europese regelgeving. Binance opereert legaal in Frankrijk en België, maar niet in Nederland. Binance heeft geen DNB registratie en accepteert geen inwoners van Nederland.
  • Bitvavo biedt een beperkte dienstverlening aan in vergelijking met Binance. Binance biedt een ongekende grote hoeveelheid aan producten en diensten. Dit maakt Binance wel veel minder overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Bitvavo is heel overzichtelijk en makkelijk in gebruik.
  • Binance heeft 10 keer zo veel klanten. Binance heeft wereldwijd 170 miljoen gebruikers. Bitvavo heeft er zo´n 1.5 miljoen.
  • Binance heeft natuurlijk veel meer coins op het platform. Binance beschikt over meer dan 400 coins en 1591 markten (cryptocurrency trading pairs). Bitvavo beschikt alleen over een dikke 200 coins. Voor de bitcoin handelaren is dit niet relevant.
  • Binance beschikt over derivaten, copy trading opties, een NFT-marktplaats en een cryptokredietmarktplaats. Bitvavo beschikt als extra´s alleen over een staking optie. Echter, met behulp van de API zijn er bij Bitvavo wel veel andere dingen mogelijk, waaronder handelen met bots, het opzetten van een crypto-index of het opstellen van rapportages voor o.a. de belastingdienst.
  • Bitvavo biedt een accountgarantie aan. Binance biedt geen accountgarantie aan. Als iemand ondanks de genomen beveiligingsmaatregelen ongeoorloofd toegang krijgt tot een Bitvavo-account en geld verduistert, kan de gebruiker in aanmerking komen voor een vergoeding van maximaal EUR 100.000 euro onder het Bitvavo Accountgarantie-programma.
  • Bitvavo heeft meer prijzen gewonnen voor haar dienstverlening dan Binance. Beste Crypto Broker bij de CashCow awards 2021 & 2023, Beste Crypto Exchange keuze IEX Gouden Stier etc.

Conclusie Bitvavo versus Binance

Binance is wereldwijd het grootste cryptoplatform, met de meest liquide cryptomarkten in USDT met de meeste trading en beleggingsopties. Wil je zelf met USDT de mogelijkheden van crypto en defi gaan exploreren, dan ben je bij Binance aan het juiste adres……. Zolang je niet in Nederland woont. Anders zul je naar een Binance concurrent moeten stappen: Bybit.

Voor de meeste handelaren en beleggers is dit niet weggelegd, verder wanneer je vooral geïnteresseerd bent in een belegging in bitcoin, is Binance niet echt de plek om te zijn. Bitvavo is afdoende voor de meeste beleggers en handelaren in Nederland die op een veilige en betrouwbare manier bitcoin willen verhandelen voor euro´s. Bitvavo is wereldwijd een van de meest liquide bitcoin spotmarkt in euro´s. Wil je makkelijk euro´s storten en opnemen van je bankrekening naar je exchange rekening, dan is Bitvavo de beste plek om te zijn.

Voor meer informatie, verdiep je in de dienstverlening van Bitvavo. Onze voorkeur gaat uit naar Bitvavo voor de bitcoin handel. Verdiep je vooral in bitcoin en vermijdt verdere speculatie met allerlei crypto activa. Voor de handel in crypto-derivaten met hefbomen is uiterst risicovol. Keep it simple, stupid en safe.

Voor meer informatie: lees onze Bitvavo recensie of bezoek Bitvavo.

Gerelateerde artikelen: