Bitvavo vs Blox, zal ik kiezen voor Blox of Bitvavo?

01-05-2024

Bitvavo of Blox? Welke handelsapp en dienst is beter voor me om te gebruiken voor het verhandelen van bitcoin? Zal ik kiezen tussen Blox of Bitvavo? We zullen het hier bespreken.

Samenvatting: Blox is een mooie handelsapp voor de beginner, maar in een vergelijking met Bitvavo, komt Bitvavo beter uit de bus. Blox is een makelaarsplatform, Bitvavo is een handelsbeursplatform. Beide zijn gemakkelijk in gebruik, Bitvavo biedt uiteindelijk de beste handelscommissies voor vooral de groothandelaren en beschikt over meer opties en ondersteunende diensten. Verder, vooral het feit dat Blox de gebruiker geen mogelijkheid geeft om bitcoin zelf op te nemen en te bewaren, wordt als een groot nadeel beschouwd. Bitvavo rekent over de eerste 10.000 euro geen handelscommissie. Voor meer informatie: bezoek Bitvavo.

Introductie tot de verschillen tussen Bitvavo en Blox?

Blox heeft de laatste jaren een goede opmars gemaakt dankzij o.a. de reclamespotjes op de televisie. Het is een populaire crypto handelsapp voor vooral een beginner. Hieronder kun je een reclamespotje bekijken:

Blox biedt een zeer gebruiksvriendelijke en veilige oplossing aan om voordelig voor een vast tarief van 0.25% euro´s te verhandelen voor o.a. bitcoin en andere digitale activa. Blox is een broker en de app biedt een gesloten omgeving aan om hier veilig te kunnen handelen. Dit betekent dat Blox geen bitcoin of crypto wallet aanbiedt en de aangekochte activa niet kunnen worden opgenomen.

Bitvavo is ook explosief gegroeid en heeft ook veel media attentie gehad met o.a. de KNVB partnership. Bitvavo heeft ook reclamespotjes gemaakt die een ander publiek aanspreken zoals je hieronder kunt zien:

Bitvavo is een echte Nederlandse crypto exchange met een orderboek waar alle gebruikers hun verkoop en kooporders plaatsen en automatisch door de Bitvavo engine worden gematched en uitgevoerd. Naar gelang de maandelijkse handelsvolumes van een gebruiker worden de tarieven naar beneden aangepast. Het plaatsen van een standaard limietorder komt met een tarief van 0.15%. Hoewel de Blox app wat moeilijker lijkt als de Blox app, is Bitvavo ook geschikt voor een beginner of een niet technische gebruiker. Verder biedt Bitvavo een beheerde wallet-omgeving waar de gebruiker ook de keuze heeft om de aangekochte activa verder op te nemen naar een eigen wallet in eigen beheer. Het kopen van bitcoin op Bitvavo is voordeliger en biedt meer opties. Laten we dit eens verder uitwerken.

Bitvavo vergeleken met Blox – de verschillen op een rijtje

  • Bitvavo is een handelsbeurs (exchange). Blox is een makelaar (broker). Een makelaar koopt op de grote exchanges in en verkoopt deze door aan haar gebruikers. Een handelsbeurs is een eigen marktplaats waar de gebruikers direct met elkaar handelen d.m.v. koop-en verkooporders.
  • Bitvavo biedt lagere tarieven aan. Groothandelaren kunnen zelfs bijna zonder een commissie handelen. Blox biedt een vast tarief aan voor iedereen: 0.25%.
  • Bitvavo is vooral opgezet voor professionele handelaren. Blox is vooral opgezet voor niet-technische beginners.
  • Bitvavo biedt meer dan 200 activa aan. Blox biedt nog geen 90 activa aan. Dit is naar onze mening niet zo relevant, aangezien we alleen een belegging in bitcoin aanbevelen aan onze lezers.
  • Bitvavo biedt extra mogelijkheden o.a. d.m.v. een API kan er o.a. verbinding worden gemaakt met een handelsbotplatform, belastingsoftware of een crypto-indexbeleggingsfonds. Blox beschikt niet over een API. Het is veel beperkter qua diensten en opties.
  • Bitvavo biedt een accountgarantie aan. Blox biedt geen accountgarantie aan. Als iemand ondanks de genomen beveiligingsmaatregelen ongeoorloofd toegang krijgt tot een Bitvavo-account en geld verduistert, kan de gebruiker in aanmerking komen voor een vergoeding van maximaal EUR 100.000 euro onder het Bitvavo Accountgarantie-programma.
  • Bitvavo heeft meer prijzen gewonnen voor haar dienstverlening dan Blox. Beste Crypto Broker bij de CashCow awards 2021 & 2023, Beste Crypto Exchange keuze IEX Gouden Stier etc.

Conclusie Bitvavo versus Blox

Blox is een mooie handelsapp voor die gebruiker die alleen via de smartphone voor kleine bedragen bitcoin voor euro wil verhandelen zonder poespas en verder alleen geïnteresseerd is in het boeken van rendement in euro. Het is namelijk niet mogelijk om de aangekochte bitcoin op te nemen en verder voor eigen doeleinden te gebruiken. De verschillen in vergelijking met Bitvavo zijn groot. Echter, niet technische gebruikers zullen ook makkelijk met Bitvavo overweg kunnen en daar voordeliger bitcoin kunnen kopen en ook kunnen opnemen.

De Bitcoin Ethos stelt immers dat we altijd over de mogelijkheid moeten hebben om zelf bitcoin te bezitten als onvervreemdbaar digitaal eigendom. Wanneer je bitcoin niet zelf bezit en op een beurs- of makelaarsplatform laat staan, zal deze geconfisqueerd kunnen worden bij een mogelijk bankroet van het platform.

De conclusie is dan ook dat Bitvavo onze voorkeur geniet en beter uit de bus komt in een vergelijking tussen beide diensten. Beschik je nog niet over een Bitvavo rekening?

Handel nu tot 10.000 euro gratis, zonder commissie!

Post Scriptum: dit wil trouwens niet zeggen dat Bitvavo geen beperkingen kent, voor meer informatie:

Bron: Blox Review - Bitcoingids.com