Bitvavo Recensie 2024, waarom zou ik op Bitvavo handelen?

01-05-2024

Hier volgt de nieuwe Bitvavo recensie (15.04.2024) van Bitcoin Daily over de grootste crypto exchange van Nederland. Inderdaad, Bitvavo is inmiddels Nederlandse grootste, bekendste en populairste crypto exchange. En dat is niet zonder reden. Bitvavo bestaat alweer sinds 2018 en is sinds die tijd enorm populair geworden onder Nederlandse en Europese crypto handelaren. Dit komt onder andere door het feit dat Bitvavo continu populaire cryptovaluta, ookwel altcoins, toevoegt aan haar coin market en lage fees hanteert voor de handel in crypto´s met euro´s.

Op het moment van schrijven (15 april) staat de Bitvavo crypto exchange in de top 50 van grootste cryptocurrency exchanges wereldwijd. Volgens de data van coinmarketcap is het huidige handelsvolume van Bitvavo ruim $350,- miljoen. Bitvavo behoort wereldwijd tot de belangrijkste crypto exchange als het gaat om het handelsvolume in euro´s. Beleggers die voordelig met euro´s bitcoin en andere cryptovaluta willen kopen, zullen goed door Bitvavo bediend worden. Bitvavo biedt ruim 250 verschillende cryptovaluta, waaronder populaire altcoins en meme coins zoals Pepe, Dogecoin en Dogwifhat.

In deze Bitvavo review zullen wij ingaan op de belangrijkste vragen omtrent Bitvavo en natuurlijk ook de voor- en nadelen van de Bitvavo exchange.

Waarom is Bitvavo zo populair en groot geworden?

Bitvavo is zo populair geworden de afgelopen jaren omdat het een veilige plek biedt waar je makkelijk crypto kan kopen en verkopen met, onder andere, iDEAL en creditcard. Daarnaast heeft Bitvavo de afgelopen jaren bekende nieuwe cryptomunten en meme coins toegevoegd, staking geïntroduceerd en heeft het een zeer liquide exchange met een hoog handelsvolume. Verder heeft Bitvavo veel het nieuws gehaald door o.a. de samenwerking met de KNVB.

Hoe start je bij Bitvavo?

Bitvavo staat bekend om haar gemak: een account aanmaken is dus ook zo gepiept. Om te starten op de Bitvavo exchange volg je deze stappen:

 • Registreer je met je voor- en achternaam
 • Geef vervolgens je email op en verifieer deze
 • Hierna start de KYC procedure, waarbij jij jouw identiteit verifieert middels je legitimatiebewijs, selfies en voice opnames
 • Om van iDEAL gebruik te kunnen maken koppel je jouw IBAN aan je Bitvavo account
 • Beveilig je account vervolgens middels een pincode, biometrische gegevens, 2FA en anti-phishing wachtwoorden en meer
 • Als je bovenstaande stappen hebt gevolgd, en je identiteit geverifieerd is, kun je aan de slag om je eerste cryptovaluta te kopen

Bitvavo recensie, welke diensten heeft Bitvavo?

Bitvavo is een uitgebreid crypto platform en biedt verschillende diensten aan op het platform. Van de volgende diensten kun jij als Bitvavo klant, gebruik van maken:

 • Makkelijk crypto kopen en verkopen. Deze dienst spreekt voor zichzelf: via deze dienst koop- en verkoop je namelijk makkelijk de meer dan 225 cryptomunten, altcoins en memecoins die Bitvavo aanbiedt.

  Kopen en verkopen gaat makkelijk zodra jij euro’s heb toegevoegd aan je Bitvavo account, dit kan met: iDEAL, PayPal (2% kosten), Credit card (1% kosten), Sofortbanking (2,25% kosten), SEPA
 • Crypto storten en opnemen. Voor elke cryptovaluta die Bitvavo aanbiedt, hebben ze de bijbehorende crypto wallet. Je kunt dus crypto van en naar Bitvavo sturen. Kies wel altijd het juiste netwerk!
 • Rewards (staking en lending). Via deze dienst van Bitvavo kun je jouw cryptocurrencies staken (staking) of uitlenen (lending). De APY’s (annual percentage yield) verschillen per token, je kunt dit zien als een vorm van rente. Bij staking variëren de APY’s tussen 1 - 15% en bij lending 0,05 - 2%
 • Periodiek kopen (DCA). Met deze dienst kun je automatisch op een vooraf bepaald tijdstip (dagelijks, wekelijks, maandelijks) Bitcoin en crypto currencies kopen met een vast bedrag per keer. Dit noem je ook wel een DCA strategie (dollar cost average).
 • Bitvavo exchange (geavanceerd). De Bitvavo exchange is een professionele crypto exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. Dit betekent dat er veel gehandeld wordt, koop- en verkooporders snel worden doorgevoerd en dit tegen zulk laag mogelijke kosten.

De Bitvavo markten en handelsvolumes

De Bitvavo exchange biedt ruim 225 verschillende crypto markten aan. Handelen gaat in euro paren (BTC-EUR, ETH-EUR).

Op dit moment (15 april) ziet de top 3 meest verhandelde coins op Bitvavo er als volgt uit:

 • Bitcoin (± €65,- miljoen)\
 • Solana (± €33,- miljoen)\
 • Ethereum (± 23,- miljoen)

Het coin aanbod (coin market) van Bitvavo. Bitvavo staat bekend om de populaire altcoins die het aanbiedt op het platform. Bitvavo heeft de afgelopen periode enorm veel bekende nieuwe en populaire altcoins en memecoins toegevoegd aan haar crypto coin market.

De top 10 trending coins op Bitvavo?

De top 10 populairste (trending) cryptomunten van Bitvavo ziet er als volgt uit:

 • dogwifhat (WIF)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Shiba Inu (SHIB)
 • Pepe (PEPE)
 • BOOK OF MEME (BOME)
 • Floki (FLOKI)
 • Worldcoin (WLD)
 • Ondo (ONDO)
 • Pendle (PENDLE)
 • Celestia (TIA)

Bitvavo heeft zich de afgelopen periode gefocust op het toevoegen van cryptomunten die tot populaire en nieuwe cryptocurrency narratives behoren, zoals: memecoins, real world assets, artificial intelligence, defi, dogcoins en cryptomunten.

Bitvavo is zodoende in Nederland de beste plek om bekende en trending altcoins te kopen. En het voordeel ten opzichte van andere exchanges is dat je deze nieuwe cryptomunten makkelijk en snel koopt en verkoopt met iDEAL. Verder is Bitvavo natuurlijk een prima handelsplatform om deze coins actief te verhandelen dankzij o.a. de API die kan worden verbonden met een crypto bot platform en de lage handelskosten.

Bitvavo recensie over de Bitvavo Fees

Hoe hoog, en wat zijn de fees bij Bitvavo? Bitvavo is, en zeker in Nederland, een van de beste cryptocurrency exchanges als het gaat om de kosten bij het kopen en verkopen van crypto. Alleen crypto exchange Finst is iets goedkoper.

De kostenstructuur van Bitvavo ziet er als volgt uit (op basis van 30 daags handelsvolume):

Categorie A (BTC, ETH, SOL, ADA, XRP)

€0,- tot €100.000 handelsvolume → maker fee 0,15% en taker fee 0,25%

€100.000 tot €250.000 handelsvolume → maker fee 0,10% en taker fee 0,20%

€250.000 tot €500.000 handelsvolume → maker fee 0,08% en taker fee 0,16%

etc.

Categorie B (Pairs met stablecoins: USDT-USDC-EUROC vs. EURO)

€0,- tot €100.000 handelsvolume → maker fee 0,15% en taker fee 0,15%

€100.000 tot €250.000 handelsvolume → maker fee 0,10% en taker fee 0,10%

€250.000 tot €500.000 handelsvolume → maker fee 0,05% en taker fee 0,05%

etc.

Categorie C (alle andere assets)

€0,- tot €100.000 handelsvolume → maker fee 0,15% en taker fee 0,25%

€100.000 tot €250.000 handelsvolume → maker fee 0,10% en taker fee 0,20%

€250.000 tot €500.000 handelsvolume → maker fee 0,08% en taker fee 0,16%

etc.

Check hier alle fees en voorwaarden van Bitvavo. Over het algemeen kunnen we stellen dat Bitvavo zeer scherpe tarieven aanbiedt.

Bitvavo recensie, is Bitvavo veilig?

Bitvavo staat bekend om haar betrouwbaarheid en veiligheid. In het verleden zijn er wat problemen geweest met de Genesis crash maar Bitvavo is er goed uitgekomen en operationeel gebleven. En voor wat betreft de veiligheid van de tegoeden van de exchange, én die van de klanten, neemt Bitvavo de volgende veiligheidsmaatregelen:

 • Multisignature cold storage
 • Advanced logging
 • Onafhankelijke audits
 • Cold wallets en offline opslag van overgrote deel van de (bedrijfs) tegoeden
 • Samenwerking met betrouwbare custody partijen zoals FireBlocks
 • Als gebruikers kun je 2FA, Antiphishing codes en meer beveilingsopties instellen
 • Bitvavo scoort een 4+ in de Nederlandse ‘veiligheidscategorie’

Voor meer informatie: waarom is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Bitvavo recensie, is het customer support team goed van Bitvavo?

Bitvavo heeft een groot customer support team. Echter is het, zoals bij Coinmerce bijvoorbeeld wél het geval is, niet per telefoon te bereiken. Indien je een klacht, vraag of hulp nodig hebt ga je naar de support afdeling van Bitvavo op de website (veel gestelde vragen) en probeer je zodoende een oplossing te vinden of het antwoord op je vraag. Dit is niet de snelste manier om je probleem opgelost te krijgen helaas.

De customer support afdeling is ook per mail en livechat te bereiken, en in extreme gevallen zullen zij telefonisch bereikbaar zijn. Dit is wel een nadeel van Bitvavo. Echter, Bitvavo scoort alsnog een 4 (uit 5) op Trustpilot.

Bitvavo Futures, margin trading?

Bitvavo wordt onder strenge toezicht van DNB ontwikkeld. Hierdoor is het niet mogelijk om meer risicovolle producten aan haar klanten aan te bieden, waaronder termijncontracten, zoals futures, of hefbomen. Bitvavo biedt alleen toegang tot de zogenaamde EUR spotmarkten van meer dan 250 coins. Bitvavo biedt geen toegang tot derivaten en hefbomen, waardoor je niet short of long kunt gaan op Bitvavo. Dit is natuurlijk een nadeel voor die type handelaren die zoeken naar deze type handelsinstrumenten. Deze handelaren kunnen het beste de Bitvavo spotmarkt in combinatie met een professionele crypto-derivatenbeurs gebruiken. Een goede crypto derivatenbeurs die door Nederlanders wordt ontwikkeld is Deribit.

Bitvavo recensie, Bitvavo versus competitie

Over het algemeen is Bitvavo voordeliger en gemakkelijker in gebruik in vergelijking met de competitie. In Nederland concurreert Bitvavo vooral met Finst, Coinbase, Kraken en Coinmerce. We hebben hier verschillende artikelen over geschreven:

Bitvavo beschikt natuurlijk over een DNB-registratie, maar verder ook over een DASP-registratie in Frankrijken een VASP-registratie in OostenrijkBitvavo werkt ook aan het verkrijgen van een BaFin-licentie in Duitsland. Bitvavo beschikt over zeer sterke papieren om verder te groeien in Europa vs de competitie.

Bitvavo recensie, de conclusie (voor- en nadelen van Bitvavo)

Bitvavo is een compleet crypto platform dat zich goed leent voor zowel beginnende, ervaren als professionele cryptotraders. Met de makkelijke koop en verkoopdienst van Bitvavo koop je snel en makkelijk jouw favoriete cryptomunten, waaronder bekende meme coins als PEPE, dogwifhat, floki, book of meme en meer. Het feit dat je dit soort crypto valuta zo makkelijk koopt is absoluut een voordeel van Bitvavo. Daarnaast zijn deze crypto coins ook goed te verhandelen op de zeer liquide exchange van Bitvavo. Een exchange die verder verbonden kan worden met een handelsbotplatform voor het uitvoeren van een handelstrategie.

Zoals we eerder hebben vermeld in deze Bitvavo review is het een (licht) nadeel van Bitvavo dat de customer support afdeling alleen middels een FAQ procedure of per mail en/ of livechat bereikt kan worden. We hebben trouwens een apart artikel geschreven over de nadelen die verbonden zijn met een Bitvavo account. Voor meer informatie: wat zijn de nadelen van Bitvavo?

Al met al zijn wij zeer positief over de Bitvavo exchange en vooral over het feit dat Bitvavo zo snel en zoveel nieuwe, en populaire cryptomunten toevoegt aan de Bitvavo coin market. Bitvavo is op weg om de belangrijkste crypto spot exchange van Europa te worden.

We kunnen deze Bitvavo recensie dan ook afsluiten met een aanbeveling om deze handelsbeurs eens zelf te testen. Aanbieding: handel nu tot €10.000 zonder kosten op Bitvavo.