DekaBank (Sparkasse) gaat Metaco´s Harmonize™ cryptoplatform gebruiken!

01-02-2023

METACO is de toonaangevende leverancier van infrastructuur voor banken. Verder voorziet het in opslagoplossingen van digitale activa aan institutionele financiële instellingen. METACO kondigde gisteren aan dat het een samenwerking is aangegaan met DekaBank, de toonaangevende leverancier van effectendiensten en kapitaalmarktoplossingen voor de Duitse Sparkasse.

Na een rigoureus selectieproces en proof-of-concept werd Harmonize™, METACO's crypto custody en afwikkelingsplatform door DekaBank geselecteerd voor het beheer van digitale activa zoals bitcoin. Harmonize is ontwikkeld in samenwerking met Tier 1-banken en maakt de commerciële lancering mogelijk van complexe bancaire oplossingen voor de ondersteuning van digitale activa.

Met een beheerd vermogen van meer dan € 360 miljard is DekaBank een belangrijke leverancier van effectendiensten in Duitsland en levert het een breed scala aan diensten, waaronder vermogensbeheer en kapitaalmarktoplossingen aan de Duitse Sparkasse groep.

Duitsland biedt een innovatieve, maar strikt gereguleerde omgeving voor diensten op het gebied van digitale activa, waarbij dienstverleners licenties moeten aanvragen via de Federale Financiële Toezichthouder (BaFin) van het land.

De samenwerking tussen METACO en DekaBank zal het mogelijk maken dat klanten van de Duitse Sparkasse in de nabije toekomst bitcoin zullen kunnen verhandelen vanaf de eigen handels- of zelfs spaarrekening? Hierover wordt nog niet gesproken, maar het ligt voor de hand dat er stapsgewijs een crypto dienstverlening wordt uitgerold voor de klanten van de Sparkasse.

METACO kan qua dienstverlening vergeleken worden met Fireblocks in de Verenigde Staten. Het Nederlandse cryptoplatform Finst is gebouwd op basis van dit platform.