Miljardair Frank Giustra heeft simpele formule voor keuze bitcoin of goud

17-01-2021

De Canadese mijnbouwmiljardair Frank Giustra pakt uit over bitcoin en goud in een flitsend interview met Stansberry Research. Zelf heeft hij nog geen ene bitcoin gekocht. Zijn simpele formule is: wil je rustig slapen kies je voor goud; wil je kans op een gigantische waardestijging kies je bitcoin. Goud is er al 3000 jaar en heeft nog nooit gefaald. Bitcoin komt pas net kijken. Ook wijst Guistra erop dat centrale banken hun uiterste best zullen doen bitcoin te ondermijnen. “Onderschat nooit de macht van de overheid”, aldus Guistra.

Frank Guistra investeert nog volop in nieuwe mijnbouwprojecten en is dus licht bevooroordeeld in de richting van fysieke assets. Hij is echter absoluut een dynamisch type, als venture capitalist en bijvoorbeeld ook als eigenaar van de filmmaatschappij die American Psycho en Fahrenheit 9/11 produceerde. Vanuit de Frank Guistra Foundation is hij tevens actief als filantroop.

In het interview maakt hij gehakt van de zogenaamde goud versus bitcoin oorlog:

“Wat mij betreft stopt het gekibbel: maak je keuze, koop het een of het ander en hou verder je snavel. Ik heb totaal geen zin om scheidsrechter te spelen tussen Peter Schiff en Max Keiser… Die twee gaan rollend over straat. Ik heb ook mijn opvattingen over bitcoin maar daarmee is dat niet ineens het evangelie! Ik heb geen kristallen bol. Ik heb gewoon mijn mening die gebaseerd is op hoe ik interpreteer wat er gebeurt, op wat de goudprijs opdrijft en wat bitcoin. En dus ja, ik denk ook dat bitcoin nog flink kan stijgen op de korte termijn. Gaat het goud vervangen? Ik denk van niet om verschillende redenen.“

Mis dit interview niet.