Fred Kreuger en Giovanni Santostasi over bitcoin´s Power Law

10-06-2024

We willen onze lezers wijzen op het werk van Fred Kreuger en Giovanni Santostasi over bitcoin´s Power Law theory.

Fred Krueger is een Bitcoiner die dit jaar enorm aan populariteit heeft gewonnen. Fred werkte bijna tien jaar op Wall Street en is een zeer succesvolle ondernemer. Hij heeft tien verschillende bedrijven opgebouwd en verkocht, met enkele verkopen in de tientallen miljoenen dollars.

Fred heeft ook een graad in wiskunde en een PhD van Stanford University. Tegenwoordig besteedt hij al zijn tijd aan wat hij beschouwt als de grootste investeringskans van onze generatie: Bitcoin.

Fred is een groot voorstander van het Bitcoin Power Law-model, een prijsmodel dat de toekomstige prijs van Bitcoin voorspelt alsof het gebonden is aan de natuurwetten. Dit model voorspelt dat Bitcoin tegen midden tot eind 2025 een piek zal bereiken van tussen de $200.000 en $250.000.

Het model voorspelt ook dat Bitcoin tegen eind 2032 $1 miljoen zal bereiken en, als het model accuraat is, zal Bitcoin de komende 15 jaar met een factor 64x stijgen. Dit zou betekenen dat 1 Bitcoin $4,5 miljoen per munt waard zou zijn.

Het Power Law-model werd voor het eerst ontdekt door astrofysicus Giovanni Santostasi. Santostasi's model, voor het eerst geïntroduceerd op de r/Bitcoin subreddit in 2018, heeft aan populariteit gewonnen vanwege het vermogen om een voorspelbaardere en stabielere interpretatie van de lange termijnprijsbewegingen van Bitcoin te bieden.

Wat is het kernidee van Bitcoin´s Power Law Theory?

Het kernidee is dat de prijs van Bitcoin, wanneer deze wordt uitgezet op een logaritmische schaal tegen de tijd, een rechte lijn vormt, wat wijst op een machtsverhouding. Dit staat in contrast met meer traditionele modellen, die vaak chaotische en minder voorspelbare prijsbewegingen weergeven​.

In tegenstelling tot het Stock-to-Flow (S2F) model van Plan B, dat exponentiële groei voorspelt op basis van schaarste, suggereert het machtswetmodel een meer genuanceerd en veerkrachtig groeipatroon. Deze benadering weerspiegelt de aard van Bitcoin als een complex adaptief systeem, vergelijkbaar met natuurlijke ecosystemen of stedelijke groeipatronen.

Wat is een machtswet (power law)?

Een Power Law (machtswet) is een wiskundige relatie waarbij een grootheid evenredig is aan een macht van een andere grootheid. Dit betekent dat kleine veranderingen in de ene grootheid leiden tot proportioneel grotere veranderingen in de andere. Machtswetten komen veel voor in natuurlijke en sociale systemen, zoals de frequentie van aardbevingen, de verdeling van rijkdom, en de grootte van steden. In de context van Bitcoin suggereert een machtswet dat de prijsontwikkeling volgt op een voorspelbare manier die niet lineair is, maar een vast exponent volgt.

Over het geheel genomen biedt Giovanni Santostasi's Bitcoin Power Law Theory een overtuigend kader voor het begrijpen van de lange termijn prijsdynamiek van Bitcoin, waarbij de inherente stabiliteit en voorspelbaarheid die in natuurlijke en complexe systemen wordt gevonden, wordt benadrukt. Fred Kreuger is als een voorstander van deze theorie een uitstekende educator die het model in begrijpelijke taal kan uitleggen.

Hieronder kun je een aantal goede video´s bekijken waar je Giovanni Santostasi en Fred Kreuger aan het woord kunt zien:

Bitcoin Bram in gesprek met Giovanni Santostasi over Bitcoin´s Power law

Het geeft weer aan dat bitcoin een unieke kans biedt voor vooral jonge beleggers om vermogen op te bouwen. Voor meer info: waar kan ik het beste bitcoin kopen?

Tip: lees onze Bitvavo reviews verzameling.

Voor meer informatie, bezoek de Medium post van Gioanni Santostasi over Bitcoin´s Power Law.