Open brief Gemini aan DGC en Bitvavo update over de DGC problemen

03-01-2023

Dit bericht is een update (03.01.2023) van de Bitvavo exchange over de problemen met DCG, de Digital Currency Group. Zoals eerder gemeld is Bitvavo samen met andere schuldeisers en adviseurs actief in gesprek met DCG om de ontstane schuld zo spoedig mogelijk terug te krijgen.

Schuldeiser Gemini stelt DCG een deadline

De Amerikaanse Gemini exchange maakte gebruik van DCG´s dochteronderneming Genesis Trading om hun 'Earn' programma mogelijk te maken. Bitvavo had een soortgelijk programma onder opgezet voor de off-chain staking rewards. Gemini heeft een open brief gestuurd naar de CEO van DGC, Barry Silbert. De brief is opgesteld door een van de eigenaren, Cameron Winklevoss, hij valt Barry Silbert hier hard aan en stelt ook een deadline: Cameron Winklevoss van de Gemini exchange wil voor 8 januari om de tafel om tot een oplossing te komen. Dit is niet realistisch en het ziet er naar uit dat Gemini een rechtszaak zal aanspannen. Hieronder kun je de open brief van Cameron en de reactie van Barry Silbert lezen:

Bitvavo stelt zorgvuldigheid voorop in de hantering van de problemen met DGC. De gesprekken met DCG zijn nog steeds gaande en een oplossing lijkt in zicht. Zo zijn er tussen kerst en Oud & Nieuw concrete voorstellen besproken tussen crediteuren en DCG.

Hoewel alle partijen die oplossing natuurlijk liever vandaag zien dan morgen, zoals ook blijkt uit de open brief van Gemini aan DCG, staat zorgvuldigheid voorop en vraagt het nog enige tijd om tot afronding te komen. In dat kader vinden we het belangrijk nogmaals aan te geven dat deze situatie geen impact heeft voor Bitvavo klanten.

Geen onzekerheid voor Bitvavo klanten

Eerder gaf Bitvavo al aan dat de huidige situatie met betrekking tot DCG geen impact heeft op de klanten van Bitvavo, haar platform en haar dienstverlening. Bitvavo staat garant voor het uitstaande bedrag en heeft daarmee het risico van haar klanten overgenomen.

Vragen over deze Bitvavo DCG update?

Bitvavo stelt de klant voorop. Dit zegt Bitvavo niet alleen, ze doen het ook daadwerkelijk. De sterke, onafhankelijke financiële positie stelt Bitvavo in staat om op deze manier te handelen.

Bitvavo zal haar klanten actief blijven informeren over de ontwikkelingen. Neem voor vragen contact op met support@bitvavo.com of kijk bij de veelgestelde vragen.

Klanten - support@bitvavo.com Zakelijke klanten - corporate@bitvavo.com Pers - press@bitvavo.com

Voor meer informatie over de problemen van Bitvavo met DGC, raden we onze lezers het volgende artikel te lezen:

Staat Bitvavo op omvallen door de problemen met DGC?

Gerelateerde artikels:

Litebit over de onrust op de cryptomarkt en DGC

Zal ik goud of bitcoin kopen?