Digital Currency Group (DGC) betaalde kortlopende schulden terug aan schuldeisers

07-01-2024

Barry Silbert, de CEO van de Digital Currency Group, kondigde fier aan op Twitter dat er een mijlpaal is bereikt met de afbetalingen van haar schulden. Vele schuldeisers halen opgelucht adem. Alle uitstaande schulden aan Genesis van de Digital Currency Group zijn afgelost.

Inderdaad, Digital Currency Group (DCG) heeft met succes meer dan $1 miljard aan totale schulden aan verschillende schuldeisers terugbetaald, waaronder bijna $700 miljoen aan haar dochteronderneming Genesis, waarmee het de $610 miljoen schuld die Genesis juridisch wilde recupereren, overtreft.

Deze terugbetaling volgt op de financiële problemen van DCG en Genesis, verergerd door de ineenstorting van FTX en de faillissementsaanvraag van Genesis in januari 2023. Een overeenkomst in november leidde tot DCG's toezegging om de schuld tegen 1 april 2024 terug te betalen en haar meerderheidsbelang in Genesis te behouden tijdens de faillissementsprocedures. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke stap naar stabiliteit in de cryptocurrency markt, waarbij het haar veerkracht en potentieel voor herstel toont binnen een periode van 12 maanden.

Goed nieuws voor Bitvavo!

Een jaar geleden was het nog doom en gloom artikelen over Bitvavo´s problemen met DCG. Dit is nu aan het begin van het nieuwe jaar 2024 verder goed nieuws voor Bitvavo. Bitvavo is een schuldeiser van Genesis en heeft 280 miljoen euro tegoed. Het is te verwachten dat Bitvavo dit bedrag naar alle waarschijnlijk in 2024 krijgt teruggestort. Hiermee zullen de perikelen van Bitvavo met Genesis en DGC ten einde komen. Het was verstandig van Bitvavo om het eerste voorstel van DGC over de voorwaarden van terugbetaling te verwerpen.

We zullen de ontwikkelingen blijven volgen.

Gerelateerde nieuwsberichten: