MercadoLibre, de Amazon van Zuid-Amerika, introduceert Bitcoin

30-04-2021

De Amazon van Zuid-Amerika, MercadoLibre, introduceert Bitcoin als een betaaloptie voor het kopen van vastgoed. MercadoLibre zal zelf niet de betaling afhandelen, dat is de verantwoordelijkheid van de respectieve koper/verkoper en de betrokken makelaar. Echter de introductie van bitcoin als een betaaloptie voor vastgoed is zeker bijzonder.

MercadoLibre is als e-commerce bedrijf namelijk actief in heel Zuid-Amerika met vestigingen in 18 landen. Het kan als de Amazon van Zuid-Amerika worden beschouwd.

Wat verder interessant is om te vermelden is dat MercadoLibre andere belangrijke diensten levert op het gebied van betalingen met Mercado Pago en op het gebied van logistiek met Mercado Envios. In totaal beschikt MercadoLibre over meer dan 15.000 werknemers en 172 miljoen gebruikers in 2016 volgens Wikipedia.

Ten slotte, de directeur en oprichter van MercadoLibre Marcos Galperin is van mening dat Bitcoin beter is dan goud en hebben een aantal medewerkers de conferentie van Michael Saylor bezocht over hoe beursgenoteerde bedrijven bitcoin op de balans kunnen zetten.

Vandaar, de beslissing om bitcoin te introduceren maakt deel uit van een groter plan. We zullen waarschijnlijk de komende tijd nog meer bullish bitcoin nieuws horen van deze e-commerce gigant over de adoptie en acceptatie van bitcoin. Het kan een massa-adoptie van bitcoin in Zuid-Amerika verder stimuleren. De meeste landen kampen met valutadevaluaties, hoge inflatie of zijn ronduit in een valutacrisis terecht gekomen.

Bronnen:

Aanbevolen om te lezen: