NFL speler Russell Okung krijgt salaris in Bitcoin

05-01-2021

In mei 2019 plaatste Russell Okung zijn simpele oproep op Twitter: “Pay me in bitcoin”. Anderhalf jaar later en met een bijna verdrievoudigde koers is het realiteit. De speler van de Carolina Panthers is de eerste Amerikaanse topatleet die in crypto wordt betaald.

Okung verdient een vorstelijk salaris van $13 miljoen dollar. Dit wordt voortaan 50-50 verdeeld over bitcoin and fiat. Technisch wordt dit mogelijk gemaakt door Zap, een bitcoin startup van Jack Mallers. Deze startup onderhoudt de bitcoin gebaseerde betaaldienst Strike.

Hoe werkt Strike?

Okung krijgt zijn salaris nog steeds in dollars, maar de helft ervan wordt overgemaakt naar Strike, die het omzet in bitcoin en met het Lightning Network meteen doorschuift naar een koude wallet van Okung. Zap kondigde ook aan dat Strike, dat nu een jaar bestaat, voortaan ook als bankrekening kan worden gebruikt. Vooralsnog rekent Strike geen enkele provisie op transacties.

“Het is een enorme stap dat we een manier hebben gevonden om mensen een deel van hun salaris in bitcoin te laten ontvangen,” aldus Mallers die eraan toevoegt dat meer topsporters gebruik willen maken van de dienst.

Okung verklaarde zijn passie voor bitcoin in een interview met CoinDesk. De 32-jarige topsporter maakt zich zorgen om de economische toekomst van professionele sporters en dan met name zwarte atleten. Hij ziet bitcoin als een manier om financieel onafhankelijk te worden en heeft om zijn visie van en circulaire bitcoin-economie te verspreiden het platform www.bitcoinis.com opgezet.

Hieronder kun je Jack Maller zien spreken over de keuze van Okung en de rol van zijn product Strike.