NFT’s op de Bitcoin blockchain zetten met AnyCoin Direct

01-03-2023

Anycoin Direct heeft een nieuwe blockchain-as-a-service (BaaS) dienstverlening opgezet voor haar klanten. Deze dienst heet Ordinals Inscriptions waarbij NFT’s op de Bitcoin blockchain kunnen worden gezet. Het Nederlandse cryptobedrijf Anycoin Direct maakt het voor iedereen mogelijk om gemakkelijk en snel NFT’s vast te leggen op de Bitcoin blockchain. Lees meer in dit persbericht over hoe dit precies werkt.

Hoe werkt Ordinals Inscriptions?

Via Anycoin Ordinals kan iedereen een afbeelding uploaden en naar een Taproot wallet verzenden. Hierbij hoeft men enkel de afbeelding te selecteren en het wallet adres in te voeren. Na het betalen van de fee’s wordt de afbeelding in de blockchain geschreven en verzonden. Zodra de transactie wordt opgenomen is de NFT te vinden in het opgegeven wallet adres en is deze te vinden op de blockchain.

“De snelle innovatie rondom Bitcoin NFT's fascineerde ons. We kwamen er al snel achter dat het daadwerkelijk minten van NFT's nog niet zo gemakkelijk was voor de beginnende gebruiker. Met Ordinals Inscriptions kan iedereen direct een NFT maken” – aldus Bram Ceelen, CO-Founder van Anycoin Direct.

Wat zijn Ordinals?

Ordinals is een nieuw protocol waarmee het mogelijk is om NFT's (non-fungible tokens) vast te leggen op de Bitcoin blockchain. Deze NFT's zijn niet alleen beperkt tot afbeeldingen, maar kunnen meerdere types data bevatten - waaronder unieke inscripties zoals video's, gifjes en geluiden. Via Anycoin Ordinals Inscriptions is het momenteel mogelijk afbeeldingen en gifjes te verzenden.

Deze nieuwe techniek wordt mogelijk gemaakt door Bitcoin’s Taproot upgrade. Het Ordinal Theory Handbook stelt dat individuele satoshis voorzien kunnen worden met willekeurige data, waardoor unieke Bitcoin-native digitale artefacten ontstaan. Deze digitale artefacten, of NFT’s, kunnen bewaard en verzonden worden via Bitcoin wallets. Deze digitale inscripties zijn net zo onveranderlijk, veilig en gedecentraliseerd als Bitcoin zelf.

Over Anycoin Direct

Het Nederlandse Anycoin Direct bestaat in 2023 tien jaar en is daarmee een van de oudste cryptobedrijven in Europa. Al meer dan 500.000 klanten hebben een account geregistreerd bij Anycoin Direct, de officiële crypto-partner van PSV Eindhoven en Heroes Den Bosch.

Dit was een persbericht van Anycoin Direct.

Gerelateerd nieuws:

Bitcoin Meester wordt BCM

Finst cryptoplatform groeit verder