De RAK DAO in de Verenigde Arabische Emiraten gaat bitcoin als betaalmiddel accepteren

03-03-2023

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) werken hard aan het bieden van een veilige en gereguleerde jurisdictie voor de vestiging van bitcoin- en cryptobedrijven. Zo werd onlangs tijdens de Blockchain Life 2023 conferentie onthuld dat er een speciale economische vrije zone zou worden opgezet voor de cryptobedrijven in Ras Al Khaimah (RAK).

Het wordt de Digital Assets Oasis genoemd oftewel RAK DAO. De RAK DAO zone heeft als doelstelling om bedrijven aan te trekken die werken aan toepassingen voor de metaverse, aan de ontwikkeling van blockchain platforms, utility-tokens, wallets, niet-fungibele tokens, gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO's), Web3 en crypto valuta exchanges.

Bitcoin als betaalmiddel in de RAK Digital Asset Oasis

Volgens een interview van Irina Heaver met Cointelegraph wordt er nu ook gekeken dat deze bedrijven met bitcoin, bitcoin lighting en andere crypto´s kunnen betalen voor o.a. registratie en incorporatiekosten, kantoorkosten enz. Er wordt op dit moment gezocht naar de juiste partners die dit kunnen gaan verzorgen. Waarschijnlijk zal CoinCorner dit voor de VAE verzorgen aangezien dit bitcoinbedrijf daar al actief is en een samenwerking heeft met de Seed Group.

Het is weer een nieuwe stap voor de ontwikkeling van een gereguleerde cryptosector en de adoptie van bitcoin waarbij de Emiraten blijkbaar als een alternatieve en goedkopere cryptovriendelijke jurisdictie willen profileren ten aanzien van Zwitserland en Singapore.

Gerelateerde berichten:

Wanneer zal ik bitcoin kopen?

FED zal rente in 2023 blijven verhogen?