Tweede Noorse miljardair koopt Bitcoin na opmerkelijk snelle draai

27-03-2021

Onlangs berichtten wij uitgebreid over de rijkste man van Noorwegen en zijn met een schitterende brief aan aandeelhouders onderbouwde keuze voor Bitcoin. Deze Kjell Inge Røkke heeft blijkbaar een andere Noorse miljardair, Øystein Stray Spetalen, geprikkeld om ook in Bitcoin te stappen.

Dat is opmerkelijk omdat de flamboyante Spetalen nog maar 10 dagen geleden in een podcast verkondigde:

"Het enige waar ik een analyse van heb gemaakt, is dat bitcoin tegenwoordig evenveel energie verbruikt als het hele energieverbruik van Noorwegen. Het is extreem slecht voor het milieu. Het enige wat je met bitcoin kunt doen ... de autoriteiten en de EU zouden het onmiddellijk moeten verbieden. Dan verlaag je de CO2-uitstoot aanzienlijk. Het is gewoon onzin. De huidige betalingssystemen voldoen prima. "

Maar ineens zien we Spetalen toch Bitcoin kopen en investeren in de MiraiEx exchange:

“Als de feiten veranderen, verander ik. Ik ontmoette de MiraiEx-oprichters Thuc en Øyvind de dag nadat de podcast begin maart was opgenomen en ik besefte dat ik het bij het verkeerde eind had. En toen ik ook las dat Kjell Inge Røkke in bitcoin was gegaan, was het vrij duidelijk. Ik kan het niet aanzien dat Røkke geld verdient en ik niet. "

Onder de superrijken is Bitcoin kopen het inderdaad ook een hedge om niet buiten de club te vallen.

Heb jij al bitcoin gekocht?