Barry Silbert CEO Digital Currency Group aangeklaagd

25-01-2023

De Digital Currency Group (DCG) het holdingsbedrijf van Barry Silbert is aangeklaagd geworden door een groep van Genesis schuldeisers.

Volgens persbericht wordt de CEO als het bedrijf zelf aangeklaagd door de advocaten van het kantoor Silver Golub & Teitell (SGT). Het is niet duidelijk wie de schuldeisers zijn die dit advocatenkantoor hebben ingeschakeld, maar het zal ons niet verbazen als de Gemini exchange een van de betrokken schuldeisers is. In de open brief van 3 januari 2023 dreigde Cameron Winklevoss van de Gemini exchange al met gerechtelijke stappen als er voor de toenmalige deadline van 8 januari geen oplossing zou zijn gevonden.

In het persbericht staat dat DCG wordt aangeklaagd voor het in strijd handelen van de Amerikaanse effectenwet waarbij er zonder vergunning leenovereenkomsten werden versterkt met de onderpanden in bewaring. Barry Silbert wordt ervan beschuldigd misleidende verklaringen te hebben afgegeven.

Gemini en Bitvavo hebben klantentegoeden vastzitten bij Genesis. Het is niet duidelijk of Bitvavo een van de betrokken schuldeisers is die Silver Glug & Teitell (SGT) heeft ingeschakeld.

Bitvavo heeft haar klantentegoeden bij Genesis vast zitten vanwege het feit de staking dienstverlening de on-chain activa allemaal uitleenden.

Gerelateerd nieuws:

Genesis aangeklaagd door de SEC

Bitvavo wijst voorstel DCG af

Genesis is bankroet en vraagt om chapter-11 bescherming

Problemen en nadelen met de Bitvavo beurs