Binnen een uur 12,354 BTC van Coinbase weggehaald

07-05-2021

Dogecoin mag wellicht door toedoen van Elon Musk steeds nieuwe prijsrecords boeken en verder op de sociale media in aanloop van Elon Musk's "Saturday Night Live" hosting experiment door jonge speculanten met memes worden aangeprezen; het grootkapitaal accumuleert bitcoin.

Vandaag 7 mei werd er volgens een bericht op Cointelegraph weer een recordbedrag in bitcoin van de Coinbase exchange opgenomen. Binnen een tijdsbestek van 1 uur werd er 12,354 BTC ($694 miljoen) van het orderboek afgehaald en vervolgens gestuurd naar een externe bitcoin wallet. Dit blijkt uit gegevens van Glassnode.

Coinbase heeft dit jaar al een recordomzet geboekt en verschillende van deze grote aankopen van boven 10.000 BTC met opnames gehad. Het geeft aan dat grotere beleggers voor de lange termijn bitcoin vasthouden en niet actief verhandelen, waardoor de bitcoin voorraad de handelsbeurs afneemt. Hieronder in de grafiek van Bybt.com kun je zien hoe de voorraad van beschikbare bitcoins op Coinbase Pro dit jaar is afgenomen.

Volgens mede-oprichter van Glassnode, Rafael Schultze-Kraft, geven de bitcoin on chain gegevens aan, waaronder Bitcoin's Realized capitalisazation (Rcap), dat we in een gezonde bull market voor bitcoin zitten.

De Bitcoin Rcap indicator meewegen

De Rcap indicator is een veel meer nauwkeurige manier om te kijken naar de markt, dan de vereenvoudigde marktkapitalisatie van bitcoin en andere cryptomunten. De marktkapitalisatie is puur het aantal cryptomunten in omloop vermenigvuldigd met de prijs van één cryptomunt. Bij bijvoorbeeld Dogecoin is er geen limiet op het aantal DOGE die jaarlijks kunnen blijven worden toegevoegd en zijn er op dit moment 129.489.119.200 DOGE in omloop. Elke cryptomunt heeft zo eigen unieke eigenschappen wat betreft monetaire politiek en de distributie van de cryptomunten. Dit maakt deze marketcap rankings van cryptomunten op bijvoorbeeld Coinmarketcap op zichzelf genomen eigenlijk niet zo relevant en veelzeggend.

De realized capitalization is als indicator daarbij genomen veel beter. Deze indicator neemt de koers mee waarmee bijvoorbeeld bitcoin voor het laatst is verhandeld. Deze bitcoin koers wordt vervolgens vermenigvuldigd met het aantal bitcoins die verhandeld zijn. Deze indicator geeft inzicht in het marktsentiment levert een heel ander beeld op dan een pure opsomming op basis van bereikte marktkapitalisaties. Hieronder in de Tweets van Rafael Schultze-Kraft kun je de Rcap grafiek van bitcoin zien met andere relevante informatie en commentaren:

Er zijn geen gegevens bekend en verzameld over de Rcap van Dogecoin. Mocht een van onze lezers interesse hebben voor Doge, dan raden we de volgende artikels aan:

Natuurlijk, we raden onze lezers aan om Dogecoin niet te kopen, maar wel Bitcoin als een belegging te overwegen.

Wil jij bitcoin kopen als een belegging?