Bitvavo is nu een Digital Asset Service Provider (DASP) in Frankrijk

28-11-2023

Bitvavo nieuws van 23 november 2023. Het is bekend gemaakt dat Bitvavo goedkeuring heeft verkregen als Digital Asset Service Provider (DASP) van de Franse Autorité des marchés financiers (AMF). Met deze goedkeuring kan Bitvavo haar diensten gaan aanbieden op de Franse markt. Dit is natuurlijk een belangrijke mijlpaal bij het vervullen van de ambities van Bitvavo om uit te groeien tot de grootste en beste crypto exchange van Europa.

Bitvavo als Digital Asset Service Provider (DASP) in Frankrijk

In de woorden van Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo: "Het verkrijgen van registratie bij de Franse AMF markeert een cruciaal moment voor ons. We brengen graag ons aanbod naar de Franse markt". Frankrijk is een zeer interessante marktkans voor Bitvavo: uit een recente AMF-enquête over het beleggingsgedrag van de Fransen, blijkt dat meer Fransen crypto bezitten (9%) dan aandelen (7%) of ETF's (2%).

"De lancering in Frankrijk is onderdeel van onze ambitie om de grootste crypto exchange in Europa te worden. Bijna 1,5 miljoen Europese gebruikers waarderen ons, wij zijn hun vertrouwde en veilige platform voor het handelen en investeren in digitale valuta. Franse klanten kunnen nu hun reis in crypto met ons beginnen", voegt Nuvelstijn toe.

Bitvavo heeft al goedkeuring verkregen van de toezichthouders in Oostenrijk en Italië. Ook in andere markten zijn registratieaanvragen ingediend. Bitvavo blinkt vooral uit in het bieden van een zeer gebruiksvriendelijke handelsbeurs met vooral een liquide euro spotmarkt voor bitcoin met concurrerende en transparante transactiekosten variërend van 0,03% tot 0,25%. Bitvavo s handelsvolume in euro´s is in dit opzicht al vergelijkbaar met die van Coinbase. Een indrukwekkende prestatie van deze Nederlandse onderneming. Bron: CoinGecko.

Bitvavo kan nu als Digital Asset Service Provider (DASP) in Frankrijk aan de slag gaan.

Gerelateerde artikelen:

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Wat zijn de nadelen van het Bitvavo platform?

Wat zijn de beste Bitvavo handelsbots?

--------------------------------------------------------

Bron: Bitvavo Blog