Bitvavo ontvangt VASP licentie voor Oostenrijk

13-11-2023

Bitvavo mag per direct producten en diensten aanbieden op de Oostenrijkse markt voor digitale valuta. De Nederlandse crypto-exchange ontving deze week goedkeuring als Virtual Asset Service Provider van de Oostenrijkse Financiële Marktautoriteit (Finanzmarktaufsicht, FMA).

In de woorden van Mark Nuvelstijn, de CEO van Bitvavo: “De registratie past bij onze ambitie om de leidende cryptobeurs in Europa te worden. Wij zijn verheugd deze nieuwe markt te betreden en zijn overtuigd dat ons product ook uitstekend geschikt is voor Oostenrijkse consumenten. Inmiddels hebben wij ongeveer 1,5 miljoen Europese gebruikers die ons waarderen als hun vertrouwde en veilige platform voor het handelen en investeren in digitale assets.”.

Bitvavo is de marktleider in de Benelux

Bitvavo is marktleider in de Benelux en geregistreerd bij de De Nederlandsche Bank. Bitvavo, opgericht in 2018, wordt door ongeveer 1,5 miljoen klanten gewaardeerd vanwege zijn intuïtieve platform, meer dan 200 digitale assets en lage handelskosten.

In een onderzoek onder ruim 4.000 Nederlanders, uitgevoerd door Multiscope in 2023, kwam Bitvavo naar voren als de grootste en best gewaardeerde cryptobeurs van Nederland. Bijna de helft (49%) van alle Nederlandse cryptocurrency-bezitters maakt gebruik van het platform en is met een gebruikersbeoordeling van 7,9 (op een schaal van 10 punten) ook het best gewaardeerde cryptocurrency-platform op de Nederlandse markt. De uitslag is volledig in lijn met de uitkomst van eerdere onderzoeken.

Unieke combinatie in Europa

Mark Nuvelstijn over verdere expansie van Bitvavo in Europa:

“Met dezelfde elementen die ons het marktleiderschap in Nederland hebben opgeleverd, verwachten we ook succesvol te zijn bij het Oostenrijkse publiek. Bitvavo is geregistreerd en biedt een gebruiksvriendelijk handelsplatform, waar consumenten tegen concurrerende en transparante transactiekosten meer dan 200 digitale assets kunnen kopen, verkopen en bewaren. Deze combinatie is uniek in Europa”…..

“Europa heeft veilige en gereguleerde crypto-uitwisselingen nodig. Wij zijn Europees in hart en nieren: opgericht in Amsterdam, gebouwd voor Europa. Bitvavo wil voorop blijven lopen in de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en draagt actief bij aan deze ontwikkelingen”, aldus Nuivelstijn.

Het verkrijgen van goedkeuring door de Oostenrijkse toezichthouder is een nieuwe mijlpaal in Bitvavo’s strategische Europese uitbreidingsplannen. Vorig jaar verkreeg Bitvavo een registratie in Italië en heeft het registratieaanvragen ingediend in andere grote markten. In mei 2023 heeft Bitvavo een vergunning aangevraagd bij de Duitse financiële toezichthouder BaFIN en hoopt in 2024 groen licht te krijgen.

Voor meer informatie:

Tip: Bitvavo handelsrekening combineren met een Bitvavo Bot voor niet het emotioneel, maar rationeel accumuleren van een zo goedkoop mogelijk ingekochte BTC positie. Voor meer informatie:

Bron: Bitvavo Blog