KNVB en Bitvavo verlengen samenwerking tot 2026

25-03-2024

Amsterdam, 25 maart 2024 – De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en Bitvavo, het grootste Nederlandse handelsplatform voor digitale valuta, hebben hun partnership verlengd tot juli 2026. De samenwerking richt zich op het gezamenlijk bevorderen van innovatie in de voetbalwereld en het introduceren van Nederland aan het veilig kopen, verkopen en bewaren van digitale valuta.

Innovatieve Oranjebeleving

Sinds maart 2022 is Bitvavo partner van de KNVB. Innovatie staat centraal in de samenwerking, met name gericht op het creëren van unieke Oranjebelevingen voor fans. Zo ontwikkelde Bitvavo tijdens het WK 2022 een robotarm die handtekeningen van Oranjespelers op nieuw gekochte Oranje-shirts kon zetten. In 2023 werden hologrammen van Oranjelegendes Marco van Basten en Anouk Hoogendijk ingezet om het Nederlands elftal te supporten tijdens de Nations League Final Four.

Lange termijnvisie

"De verlenging van onze samenwerking met Bitvavo stelt ons in staat om onze fans nog innovatievere Oranjebelevingen te bieden," zegt Dave Dekker, directeur commercie van de KNVB. "De creatieve benadering van Bitvavo heeft bewezen een waardevolle toevoeging te zijn aan ons partnership. We gaan ook tijdens het aankomende EK in 2024 weer iets vernieuwends neerzetten."

Marijn van de Ven, CMO van Bitvavo, vult aan: "Wij zien het partnership met de KNVB als een lange termijnsamenwerking. We herkennen ons in de doelstellingen van het Nederlands elftal. In onze markt streven we naar Europees marktleiderschap en concurreren we met grote, internationale spelers. De manier waarop Nederland in het voetbal tot grote hoogte is gestegen en die toppositie tussen veel grotere landen al decennialang weet te behouden, is in die zin een inspiratie."

Samenwerking met Europese kampioen

De verlengde samenwerking met de KNVB past binnen de ambitie van Bitvavo om de Europese marktleider te worden in digitale valuta. Het platform heeft al meer dan 1 miljoen gebruikers in Nederland en is actief in 25 Europese landen.

Over Bitvavo

Bitvavo is het grootste Nederlandse handelsplatform voor digitale valuta. Het platform biedt een eenvoudige en veilige manier om Bitcoin, Ethereum en andere digitale valuta te kopen, verkopen en bewaren. Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Voor meer informatie:

Bron: Bitvavo Blog