Oude Bitcoin hodlers blijven BTC kopen

12-03-2021

Het bitcoin analysebedrijf Glassnode heeft nieuwe feiten op Twitter gedeeld over wie koopt en verkoopt. Rafael Schultze-Kraft, CTO van Glassnode, geeft dit met zijn Tweet eenvoudig weer:

Een uitlezing en analyse van bitcoin's kasboek (blockchain) en transactiegegevens geeft aan dat de oude bitcoin garde blijft kopen en niet verkoopt. Deze gegevens worden ook mooi weergegeven in een HODL-waves grafiek. Elke BTC transactie maakt namelijk een nieuwe niet uitgegeven transactie tegoed aan op een nieuw adres in het kasboek. Dit wordt op het Engels een unspent transaction output (UTXO) genoemd. Deze UTXO gegevens kunnen worden geaggregeerd en grafisch in kaart worden gebracht, zoals hieronder in de grafiek van de Hodl-waves:

undefined || '' || ''

Wat interessant is dat de UTXO's van adressen die tussen drie en vijf jaar inactief zijn, ook met 13,5% de op één na grootste aandeel van de voorraad vormen. Al deze BTC is niet verplaatst geworden en is toegenomen. Deze oudere Bitcoin hodlers zijn in het vierde kwartaal van 2017 ingestapt; en hebben nog steeds niet verkocht. Ze verkochten ook niet toen de koers in 2018 uiteindelijk met meer dan 80 % corrigeerde en ze hebben de bearmarkt overleefd zonder te verkopen. Ze hebben ook het hoofd koel gehouden tijdens de liquiditeitscrisis in maart van 2020. Het zijn pure hodlers die ook nu met deze nieuwe koersrecords nog niet van plan zijn om te verkopen. Dit worden ook wel de 'hodlers of last resort' genoemd en die kopen gewoon verder in van nieuwere spelers met de 'weak hands'.

Inderdaad, volgens de gegevens zijn het vooral de nieuwe hodlers die voor 1 of 2 jaar hebben gespaard, die begonnen zijn met het pakken van winst. De oude garde koopt gewoon door ook op deze hogere koersen. Ze gaan er vanuit dat de koers nog veel hoger zal uitkomen deze 2021 bull cyclus. Verder wordt steeds meer BTC van de markt gehaald en in koude opslag gezet. Dit zal de schaarste verder in de hand werken. De oude hodlers verwachten vele hogere koersen, terwijl de nieuwkomers al genoegen nemen met het rendement dat ze tot dusver hebben opgebouwd en nu verkopen aan de oude whales en de nieuwe whales (instituties en bedrijven zoals Tesla). Verder is er een sterke ethos bij de meeste oude hodlers om nooit alles te verkopen; en die vooral opnieuw willen accumuleren tijdens een bearmarket. Mooi artikel hierover, in het Duits, kan hier gevonden worden: HODL. Verder kun je hieronder een goed interview zien van Stephan Livera met Rafael Schultze-Kraft over Glassnode:

Wil je weten waar je het beste bitcoin kunt kopen? Lees dan het volgende artikel: